Σοϊλού: Η Ρουμελία είναι δική μας – Η Δυτική Θράκη είναι δική μας

Ο τούρκος ΥΠ.ΕΣ. κ. Süleyman Soylu και υποψήφιος του ΑΚΡ μιλώντας σε εκδήλωση ιφτάρ (προ ημερών είχε συμμετάσχει σε παρόμοια εκδήλωση και ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης κ. Μουσταφά Σεντόπ) στο Κέντρο Πολιτισμού και Τέχνης Gaziosmanpaşa, ενός -ακόμη- τουρκικού αλυτρωτικού συλλόγου με ευρύτερες βαλκανικές βλέψεις, τον Rumeli Türkleri Vakfı, δήλωσε ότι «το τουρκικό έθνος δεν αποτελείται μόνο από 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα και είπε, «Ξέρετε τι κάνουμε για να αυξήσουμε την εκπροσώπηση των (Ρουμελιανών) αδελφών και αδελφών μας στη Βουλγαρία και εδώ.

 Γιατί η Ρουμελία είναι δική μας. Γιατί η Δυτική Θράκη είναι δική μας.» τονίζοντας με νόημα «Έγιναν 6 εκλογές στην Βουλγαρία. Γνωρίζουμε τι κάνουμε για να ασκήσουν οι αδελφοί και οι αδελφές μας εκεί και εδώ το δικαίωμα ψήφου τους και ποιες προσπάθειες έχουμε κάνει για να αυξήσουμε την επιρροή εκεί. Γιατί η Ρωμυλία είναι δική μας»

Ο Σύλλογος Rumeli Türkleri Vakfı ιδρύθηκε το 1996, οπότε και ξεκίνησε τις δραστηριότητές του με τη συμμετοχή 326 μελών 12 συλλόγων ρουμελιακής καταγωγής.Στόχος του Συλλόγου είναι «ν’αναπτύξει τις οικονομικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και ακαδημαϊκές σχέσεις με τις συγγενείς και τις συναφείς κοινότητες στα Βαλκάνια σε κάθε επίπεδο και να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τους συμπολίτες που έχουν ανάγκη.»

Να υπενθυμίσουμε ότι ο σημερινός Τούρκος ΥΠ.ΕΣ. έχει κατηγορηθεί με στοιχεία από τον διαμένοντα στο Ντουμπάΐ καταδικασθέντα αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης κ. Σεντάτ Πεκέρ, για διαφθορά, συμμετοχή εμπόριο κοκαΐνης και παράνομο χρηματισμό με τον γιο του πρώην πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ. Παράλληλα, καταδεικνύεται ο πρώην διευθυντής ασφαλείας και υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Μεχμέτ Αγάρ, ως εμπλεκόμενο σε δολοφονίες δημοσιογράφων.

Έχουμε αναφερθεί στις μυστικές επιχειρήσεις του τουρκικού παρακράτους όπου ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, εικάζεται ότι είναι ο επικεφαλής του οργανωμένου εγκλήματος στην Τουρκία, ενώ τον θυμόμαστε να οργανώνει τις ομάδες λαθρομεταναστών το 2020 μέσω των δομών της στρατοχωροφυλακής και να τις προωθεί στα ελληνικά σύνορα!

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού,διαθέτει μειωμένη επιρροή του στο ΑΚΡ αλλά έχει την ισχυρή στήριξη των στελεχών του Κόμματος του Ορθού Δρόμου της Τανσού Τσιλέρ, που προσχώρησαν στο ΑΚΡ, καθώς και των παρακρατικών και παραστρατιωτικών οργανώσεων του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης του Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Με τον σύλλογο Rumeli Türkleri Vakfı συνδέεονται και οι δομές της παρακρατικής σέκτας της Θράκης, η ηγεσία του ΚΙΕΦ και μέλη εθνικιστικών οργανώσεων που συνδέονται με τους Γκρίζους Λύκους.

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.