Στη Σενεγάλη και το Πράσινο Ακρωτήριο ο Υπουργός Εξωτερικών

Στη Σενεγάλη και το Πράσινο Ακρωτήριο θα βρίσκεται σήμερα και αύριο, Τετάρτη 23 και Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της ενεργούς δραστηριοποίησης της Ελλάδας στην Υποσαχάρια Αφρική.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στις συγκεκριμένες χώρες της Δυτικής Αφρικής. Κατά την παραμονή του σε αυτές, ο κ. Δένδιας θα πραγματοποιήσει σειρά διμερών συναντήσεων με ανώτατους αξιωματούχους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, σήμερα στη Σενεγάλη ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός σε ακρόαση από τον πρόεδρο της χώρας, Μacky Sall, και θα έχει συνάντηση με την ομόλογό του, Aissat Sall. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης προγραμματίζεται η υπογραφή Μνημονίου Πολιτικών Διαβουλεύσεων μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών.

Ο κ. Δένδιας, κατά την παραμονή του στη Σενεγάλη, θα παραστεί στην τελετή των εγκαινίων της πρεσβείας της Ελλάδας στο Ντακάρ.

Επίσης, θα επισκεφθεί το Ινστιτούτο Παστέρ στο Ντακάρ, το οποίο συνεργάζεται με το αντίστοιχο ελληνικό Ινστιτούτο και αναμένεται να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην παραγωγή εμβολίων.

Επιπλέον, θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη με Έλληνες αξιωματικούς της Ευρωπαϊκής Αποστολής EUTM Mάλι. Τέλος, αναμένεται να πραγματοποιήσει δωρεά για την παροχή υποστήριξης σε παιδιά και νέους με ειδικές ανάγκες μέσω του αθλητισμού, μέσω της οργάνωσης «Special Olympics Senegal».

Αύριο ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί το Πράσινο Ακρωτήριο, όπου αναμένεται να γίνει δεκτός σε ακρόαση από τον Προέδρο, José Maria Neves, και τον πρωθυπουργό, José Ulisses Correia e Silva.

Θα έχει, επίσης, συνάντηση με τον ομόλογό του, Rui Figueiredo Soares, καθώς και με τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης, Austelino Tavares Correia. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, προγραμματίζεται και η υπογραφή Μνημονίου Πολιτικών Διαβουλεύσεων μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο κρατών.

Τέλος, ο κ. Δένδιας αναμένεται να πραγματοποιήσει δωρεά για πρόγραμμα της UNICEF σχετικά με την ενίσχυση των Κέντρων «Nȏs Kaza» (Κέντρων Ημέρας), με στόχο την κοινωνική και εκπαιδευτική ένταξη των ευάλωτων ομάδων.

(πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ)

ViaDiplomacy Newsroom