Στην Ανδριανούπολη το Παρακράτος της Άγκυρας για οδηγίες

Τα εικονιζόμενα μέλη της παράνομης και παρακρατικής δομής γνωστής και ως ΑΣΕΜΤΔΘ μετέβησαν την 1/11/2023 στην Αδριανούπολη όπου και πραγματοποίησαν συναντήσεις εργασίας με κρατικούς φορείς της γείτονος.

Ιδιαίτερες συναντήσεις είχαν με τον εκπρόσωπο του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβη Murat Ahmet Yörük, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Trakya Erhan Tabakoğlu και τον εκπρόσωπο του Γραφείου Συντονισμού της YTB Edirne Fatih Ot. Επίσης , παρετέθη πρόγευμα εργασίας από τον Περιφερειάρχη Ιψάλων Ömer Sevgi και πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας με τον νεοδιορισθέντα Κυβερνήτη της Αδριανούπολης, Yunus Sezer.

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η παράνομη και και παρακρατική Ανωτάτη Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης σχετικά με το θέμα αναφέρεται ότι, «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την αντιπροσωπεία της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης για τη φιλοξενία που επιδείχθηκε στο πλαίσιο αυτών των επισκέψεων».

Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2012, είχαμε αναφερθεί στην σύσταση μίας νέας υπηρεσίας του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών με έδρα την Αδριανούπολη. Σύμφωνα με τις, τότε, εκτιμήσεις του γράφοντος, επρόκειτο για το νέο διπλωματικό στρατηγείο της Τουρκίας που ως αποστολή είχε τον συντονισμό των κρατικών φορέων που ασχολούνται με τη διείσδυση στα Βαλκάνια.

Είχαμε, επίσης, επισημάνει ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία λειτουργεί υποστηρικτικά στην δράση ανθελληνικών μηχανισμών με σημεία αναφοράς πρακτικών στα εκπαιδευτικά θέματα, την αναγνώριση τουρκικής εθνοτικής ταυτότητας σε μέλη άλλων μειονοτήτων (Πομάκοι Ρομά), την εκλογή (ψευδο) μουφτήδων, τα βακούφια , στα δίγλωσσα νηπιαγωγεία, στη χρήση τουρκικής γλώσσας σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στην ενίσχυση των μειονοτικών σχολείων κτλ.

Όσον αφορά στο παράρτημα της ΥΤΒ (Διεύθυνσης Αποδήμων) αυτό λειτουργει ως “Στρατηγείο Ειδικών Επιχειρήσεων Ήπιας Ισχύος” με στόχο την διεύρυνση της εθνοθρησκευτικής γεωγραφίας και την διάχυση του ανατρεπτικού πολιτικού Ισλάμ σε κοινωνίες των γειτονικών χωρών. Απευθύνεται δε όχι μόνον στους αποδήμους Τούρκους ή τα μέλη τουρκογενών μειονοτήτων (αρχικά σε 35 χώρες) αλλά και “συγγενικές κοινότητες” με κοινό στοιχείο την μουσουλμανική θρησκεία.

Η Αδριανούπολη, μέχρι και σήμερα, αποτελεί τον χώρο συναλλαγών και συνδιαλλαγής τουρκοφρόνων ή/και τουρκοφίλων που πλαισιώνουν την δράση της «υπόγειας διπλωματίας» όπως αυτή που ασκούν οι εκπρόσωποι του πολιτικού ισλάμ, η Ατυπη Συμβουλευτική Επιτροπή, ο Σύλλογος Αλληλοβοήθειας Δυτικοθρακιωτών στην Κωνσταντινούπολη και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης, που κινείται σε διεθνές επίπεδο.

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.