Στην Κροατία ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών

Στο Ζάγκρεμπ θα μεταβεί αύριο, Παρασκευή 26 Αυγούστου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στο ετήσιο συνέδριο πρέσβεων, γενικών προξένων, προξένων και στρατιωτικών ακολούθων της Κροατίας (24 – 26 Αυγούστου 2022), κατόπιν πρόσκλησης από τον Κροάτη υπουργό Εξωτερικών Γκόρνταν Γκρλιτς Ράντμαν (Gordan Grlić Radman).

Κατά την παραμονή του στην κροατική πρωτεύουσα, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς (Zoran Milanović), σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί σε γεύμα εργασίας που θα παραθέσει ο Κροάτης ομόλογός του.

Οι συζητήσεις του υπουργού Εξωτερικών με τον Πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών της Κροατίας αναμένεται να επικεντρωθούν στις διμερείς σχέσεις, στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και στη συνεργασία των δύο χωρών στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σειρά θεμάτων, όπως η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχώς αναπτυσσόμενων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και έπεται των επισκέψεων του υπουργού Εξωτερικών στην Κροατία τον Ιανουάριο και τον Ιούλιο του 2022 (στην Πούλα και στο Ντουμπρόβνικ αντιστοίχως).
Υπενθυμίζεται ότι φέτος συμπληρώνονται 30 έτη από τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Κροατίας.

ViaDiplomacy Newsroom