Στις 25 Μαϊου η παρουσίαση του “επόμενου βήματος” για την Θράκη από τον Ευρ. Στυλιανίδη

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Πανεπιστημίου 30, κεντρικό κτήριο) στις 25 Μαΐου, ώρα 18:30, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ευρ. Στυλιανίδη.

Την εκδήλωση προσκαλεί και χαιρετίζει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ.Δημόπουλος.

Ομιλητές:
• Ν. Κοτζιάς, Υπουργός Εξωτερικών
• Ν. Κακλαμάνης, Βουλευτής Ά Αθηνών,αντιπρόεδρος Βουλής
• Α. Συρίγος, καθηγητής διεθνούς δικαίου

Συντονίζει ο δημοσιογραφος Μ. Κοττάκης

Την εκδήλωση τιμά με την παρουσία του ο Προεδρος της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλος

Το νέο βιβλίο του Ευρυπίδη Στυλιανίδη, “Θράκη – Το επόμενο βήμα”  αποτελεί μια μελέτη για τη Θράκη, μια κατάθεση εμπειριών, γνώσεων, βιωμάτων, ένα απλουστευτικό ενημερωτικό εγχειρίδιο στα χέρια των νέων διπλωματών, στρατιωτικών και πολιτικών, φοιτητών, ερευνητών και επιστημόνων, δημοσιογράφων, επίδοξων Ελλήνων και ξένων επενδυτών αλλά και του κάθε Έλληνα ή ξένου που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τα χαρακτηριστικά της τοπικής κοινωνίας, τη μειονοτική πολιτική της Ελλάδας στη Θράκη και τις δυνατότητες της ακριτικής περιφέρειας ως ελκυστικού διεθνούς επενδυτικού προορισμού.

Η μελέτη δομείται σε 12 κεφάλαια και ένα παράρτημα πλούσιο σε θεμελιώδη κείμενα στοιχειοθέτησης. Αναλύει τη νομική βάση της μειονότητας στη Θράκη. Περιγράφει βασικούς ιστορικούς σταθμούς από τη μετεξέλιξη της μειονοτικής πολιτικής κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο 1974-2009.

 

13124580_10153357045251685_3453707790235891782_n

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.