Στο ΓΝΚ Σισμανόγλειο και στην Παναγία Φανερωμένη παρέστησαν ως τιμητική φρουρά του Επιταφίου οι Εθνοφύλακες Ροδόπης

Την. Μ. Παρασκευή 15 Απριλίου 2017, για πρώτη φορά στην ιστορία του ΓΝΚ Κομοτηνής στο Παρεκκλήσι του Αγ. Παντελεήμονος και για δεύτερη φορά στην Ι.Μ. Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος (Φατήριακα) η περιφορά του επιταφίου τελέστηκε με την παρουσία τμήματος Εθνοφυλακής Ροδόπης ως Φρουρά του Επιταφίου το οποίω επωμίσθηκε την Περιφορά Του.

Στο ΓΝΚ Σισμανόγλειο η πομπή του Επιταφίου κινήθηκε εντός του κτιρίου στους θαλάμους νοσηλείας και τις εγκαταστάσεις του κτιρίου με την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων του Νοσοκομείου, ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και πολλών ασθενών και συνοδών τους.

Στον Ιερό Ναό της  ανακαινισμένης και πλήρως λειτουργικής  Ι.Μ. Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος με την πάνδημη συμμετοχή πιστών η πομπή του επιταφίου κινήθηκε , ως είθισται, πέριξ του Ναού μέχρι το «Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων Κομοτηνής».

Και αυτή τη χρονιά η  πρωτοβουλία των Εθνοφυλάκων εγκρίθηκε και υποστηρίχθηκε με κάθε τρόπο από την Στρατιωτική ηγεσία της περιοχής, ενώ  έγινε αποδεχτή με μεγάλη έκπληξη και ενθουσιασμό, από το σύνολο των εκκλησιαζόμενων.

Ο βαθύς συμβολισμός της συμμετοχής αντιπροσωπευτικού τμήματος του Τάγματος Εθνοφυλακής στην Περιφορά του Επιταφίου τόσο στο Νοσοκομείο όσο και στην Ιερά Μονή έχει ιδιαίτερη σημασία σε εποχές που εντείνονται οι προσπάθειες υπονόμευσης του ηθικού των Ελλήνων ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη απόπειρες διάβρωσης της γλωσσικής, εθνολογικής, θρησκευτικής και κοινωνικής συνοχής της Χώρας καταδεικνύοντας, ταυτοχρόνως, τη  φυσική συνέχεια ενός πνευματικού δεσμού που πατροπαράδοτα υπάρχει μεταξύ Ενόπλων Δυνάμεων και της προστάτιδας τους Παναγίας.

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.