Στο “Νταβός του Βορρά” ο κ.Αλέξης Τσίπρας

Η Αγία Πετρούπολη είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους καλεσμένους του 19ου Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ. Παρά τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας εδώ και ένα χρόνο, το Φόρουμ συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των ξένων επιχειρήσεων.

Στην Αγία Πετρούπολη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από πέντε υπουργούς και μεγάλη αντιπροσωπεία επιχειρηματιών για να λάβουν μέρος στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μαζί με πέντε κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του και περίπου 30 επιχειρηματίες λαμβάνει μέρος στο Στην Αγία Πετρούπολη ο Αλέξης Τσίπρας», όπως αποκαλούν το μεγάλο αυτό διεθνές φόρουμ που γίνεται για 19η συνεχή χρονιά.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα είναι αύριο ο πρώτος ομιλητής στην ολομέλεια του Φόρουμ μετά την εναρκτήρια ομιλία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να έχει αύριο το απόγευμα κατ ιδίαν συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης θα έχει συνάντηση με τον Αλεξέι Μίλερ, πρόεδρο του ενεργειακού ομίλου Gazprom.

Συμφωνία για την κατασκευή ρωσικού αγωγού

Aύριο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπογράφει μνημόνιο συνεργασίας με το ρώσο ομόλογό του Αλεξάντερ Νόβακ αναφορικά με την κατασκευή αγωγού ρωσικού αερίου στο ελληνικό έδαφος. Μια υπογραφή που ανοίγει το δρόμο για την πρακτική συνέχιση πάνω στο σημαντικό αυτό έργο.

Σήμερα υπογράφεται η συνεργασία του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων με τον ρωσικό όμιλο Russia Today, Ria Novosti και Sputnik για την ανάπτυξη διμερούς συνεργασίας στον ειδησεογραφικό τομέα στο πλαίσιο αναβάθμισης των διμερών σχέσεων.

Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι διαπραγματεύσεις των ελληνικών κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων με εκπροσώπους της τράπεζας ανάπτυξης των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική), στην οποία έχει κληθεί να συμμετάσχει η Ελλάδα με δυνατότητα άντλησης κεφαλαίων.

https://youtu.be/64d4Pqyl1wc

 

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.