Στο τέλη του 2018 το πρώτο φορτίο ΥΦΑ από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα

Πριν από το τέλος του 2018, το πρώτο φορτίο ΥΦΑ (υγροποιημένο φυσικό αέριο) αναμένεται να φτάσει από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα και συγκεκριμένα νέα δεξαμενή της ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα, όπου νέα εγκατάσταση άρχισε να λειτουργεί μόλις πρόσφατα.

Συγκεκριμένα, είναι το πρώτο φορτίο που εισάγεται στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ “σφραγίζοντας – όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση – τις αμοιβαίες προσπάθειες των δύο χωρών για στενότερη συνεργασία στον τομέα της ενεργειακής ασφάλειας στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου”.

Το υγροποιημένο φυσικό αέριο θα συμβάλει στην ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, με την Ρεβυθούσα και την Αλεξανδρούπολη να έχουν στρατηγικό ρόλο στην μετάβαση αυτή.

Η ΔΕΠΑ είναι ο κύριος εισαγωγέας ΥΦΑ στην Ελλάδα και ο στρατηγικός στόχος της εταιρείας είναι να συνεχίσει να εξασφαλίζει επαρκείς ποσότητες φυσικού αερίου σε ανταγωνιστικές τιμές από αξιόπιστες και διαφοροποιημένες πηγές, μεγιστοποιώντας την ασφάλεια του εφοδιασμού.

Η ΔΕΠΑ έχει υπογράψει μακροπρόθεσμες συμβάσεις προμήθειας φυσικού αερίου με τη ρωσική εταιρεία Gazprom, την Τουρκική BOTAS και την αλγερινή Sonatrach.

(πηγή: Inba)

ViaDiplomacy Newsroom