Συνάντηση Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τον Ευρωπαίο επίτροπο Γιάνες Λέναρτσιτς

Στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και στο πρόγραμμα RescEU, βάσει και της εμπειρίας από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ελλάδα, επικεντρώθηκε η συζήτηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με τον τον επίτροπο της ΕΕ για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων της ΕΕ, Γιάνες Λέναρτσιτς (Janez Lenarčič).

«Σήμερα υποδέχθηκα με χαρά στην Αθήνα τον Επίτροπο Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ Janez Lenarcic» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Μ. Βαρβιτσιώτης. 
Αναλυτικότερα, κατά τη συνάντησή τους στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη δράση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, με τον κ. Βαρβιτσιώτη να υπογραμμίζει τον σημαντικό ρόλο του προγράμματος RescEU στην αντιμετώπιση των καταστροφικών δασικών πυρκαγιών του καλοκαιριού στη χώρα μας. 

Επίσης, σημειώνεται ότι ο κ. Λέναρτσιτς αναγνώρισε τη σημαντική συμβολή της Ελλάδας στην ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ προς το Αφγανιστάν. 

ViaDiplomacy Newsroom