Τα νομοσχέδια των ΗΠΑ για το Χονγκ Κονγκ & η πρόσκληση Μπράντσταντ από την Κίνα

Στο υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας κλήθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα Τέρι Μπράντσταντ, για να ζητηθεί από τον Αμερικανό Πρέσβη να μπει φρένο στις παρεμβάσεις των ΗΠΑ στις εσωτερικές υποθέσεις, καθώς επίσης και να σταματήσουν να προκαλούν πρόσθετες ζημίες στις διμερείς σχέσεις.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Λου Κινγκ, συγκεκριμένα, κάλεσε τον Τέρι  Μπράνσταντ, με την ανάληψη των καθηκόντων του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και υπέγραψε δύο νομοσχέδια σύμφωνα με τα οποία απαγορεύεται η εξαγωγή όπλων στην αστυνομία του Χονγκ Κονγκ.

Η Κίνα  μάλιστα, είχε προανήγγειλει «αυστηρά αντίμετρα» και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι υποστηρίζουν «βίαιους ριζοσπάστες που αντιτίθενται στο κράτος δικαίου» στο Χονγκ Κονγκ.

Τα νομοσχέδια των ΗΠΑ

Τα νομοσχέδια των ΗΠΑ,  προβλέπουν την επιβολή κυρώσεων κατά Κινέζων αξιωματούχων οι οποίοι εμπλέκονται σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Χονγκ Κονγκ αλλά και την επιβολή περιορισμών στις εξαγωγές εξοπλισμού ( δακρυγόνα, μη θανατηφόρα όπλα που προκαλούν ηλεκτροσόκ, σπρέι πιπεριού, πλαστικές σφαίρες, τα οποία προορίζονται για την αστυνομία).

Νομοσχέδια τα οποία εγκρίθηκα την περασμένη μόλις εβδομάδα από το Κογκρέσο

 

Συγγραφέας: Κατερίνα Καλεντερίδου

Katerina Kalenteridou

Δημοσιογράφος

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.