Θράκη – Ο «δικτατορίσκος του Ιάσμου» δεν ενοχλεί κανέναν;

Ο Δήμαρχος Ιάσμου, που οι ενέργειές του ταυτίζονται με τα σκοτεινά σχέδια ακροδεξιών και ισλαμοφασιστικών παρακρατικών δομών της Τουρκίας, «Καλεί άμεσα σε παραίτηση όλους τους υπηρεσιακούς και αιρετούς του Δήμου Ιάσμου, οι οποίοι εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Όργανωση ΕΥΡ-ΑΚΗ.»

Ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν, λειτουργώντας ως το μακρύ χέρι του παραερντογανικού καθεστώτος στην Θράκη, ακολουθώντας μία αυτόνομη πορεία, προφανώς παρασυρθείς από ένα καλοστημένο παιχνίδι της Άγκυρας έχει δημιουργήσει το απόλυτο κλίμα διχασμού κι εκφοβισμού στον Δήμο Ιάσμου.

Ο Δήμαρχος Ιάσμου, εναντίον του οποίου εκκρεμούν 30 αγωγές και αιτήσεις για ασφαλιστικά μέτρα, εξακολουθεί να απειλεί και να εκφοβίζει τους υπαρκτούς ή και φαντασιακούς αντιπάλους του, στα πλαίσια διατεταγμένης υπηρεσίας που του έχει ανατεθεί ήδη από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων στον Δήμο Ιάσμου.

Ο Δήμαρχος Ιάσμου, υποστηρίχθηκε από το τοπικό πολιτικό δυναμικό της περιοχής, εξασφάλισε την στήριξη και των τοπικών μέσων ενημέρωσης μέσα από το αφήγημα των πολιτιστικών και κοινωνικών του δράσεων ενώ διατήρησε ανοικτούς διαύλους με το σύστημα των Αθηνών.

Παράλληλα ,ο Δήμαρχος Ιάσμου ,προχώρησε στην υλοποίηση ενός μακρόπνοου σχεδίου αδρανοποίησης των αντιπάλων του μέσω σχεδίων αφομοίωσης κι εξαφάνισης κάθε μικρής ή μεγάλης αντίστασης, εκμεταλλευόμενος την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής, την απουσία πολιτικού αισθητηρίου  και την στήριξη ακόμη και κορυφαίων αυτοδιοικητικών όπως ήταν ο Πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ, ο επιστημονικός σύμβουλος της ΠΕΔ ΑΜΘ , ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κοκ.

Την ίδια στιγμή, δεν φαίνεται να υπάρχει το ικανό πολιτικό κεφάλαιο στον Ίασμο για ν’ανατρέψει  τον δικτατορίσκο του Ιάσμου , ο οποίος έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη και την στήριξη των συμπολιτών του.

Η αφωνία του βασικού πολιτικού αντιπάλου του, προδίδει μία ανοχή αλλά και κλίμα συναίνεσης και ενός ιδιότυπου «ενδομειονοτικού πολιτικού πολιτισμού» με την ανοχή και του τοπικού πολιτικού δυναμικού αλλά και την στήριξη του …Τουρκικού Προξενείου που βλέπει με καλό μάτι την σύγχυση που έχει προκληθεί στον Ιασμο.

Ας μην ξεχνάμε ότι στον Ίασμο δραστηριοποιούνται πολιτικά, επαγγελματικά και κοινωνικά οι κκ Ιμάμ Τζανέρ και Οζγκιούρ Φερχάτ, γνωστοί εκ  της ομάδας των 17 που απειλούν επίσης κάθε έκφρασης δημοκρατικής κι ελεύθερης σκέψης στην Θράκη.

Βεβαίως και για αυτή την περίπτωση παρατηρείται ΠΛΗΡΗΣ ΑΦΩΝΙΑ των «σωτήρων της Θράκης»!!

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.