Τι γνωρίζουν οι ΗΠΑ για την Περβίν Χαϊρουλλάχ;

Έχουμε επανειλημμένως αναφερθεί στον σκαιό ρόλο της σκιώδους θεματοφύλακα των μειονοτικών πεπραγμένων κ. Περβίν Χαϊρουλλάχ της οποίας ο ρόλος έχει αρκετές φορές αναδειχθεί από τον (υπο)γράφοντα και σίγουρα αρκετές λεπτομέρειες των κειμένων μας έχουν μπει ως υποσημειώσεις στα δελτία των διπλωματικών παρατηρητών κι αναλυτών.

Μπορεί για κάποιους ν’αποτελεί μέγα ερωτηματικό για ποιό λόγο σε δεξιώσεις ή εθιμοτυπικού και συμβολικού χαρακτήρα συναθροίσεις προσκαλούνται και προσωπικότητες με αμφιλεγόμενη στάση και δράση, όπως συνέβη και με την προχθεσινή δεξίωση του Προξενείου των ΗΠΑ για την Επέτειο της Ημέρας της Ανεξαρτησίας, στην Θεσσαλονίκη.

Παρά το γεγονός ότι στον τοπικό τουρκόφωνο μειονοτικό τύπο των Εγκαθέτων και των Παρακρατικών δομών του Προξενείου, εμφανίζεται κοινή φωτογραφία των Εγκαθέτων μετά της κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου με την λεζάντα των “εκπροσώπων της Μειονότητας” αυτό συνιστά καταφανές ψεύδος, καθώς οι εκπρόσωποι της Μειονότητας (βάσει εσωτερικής έννομης τάξης και διεθνούς δικαίου) είναι οι Τοποτηρητές Μουφτειών της Θράκης και οι εκλεγμένοι αιρετοί αντιπρόσωποι εκ των οποίων ο κ. Ιλχάν Αχμέτ και ήταν παρόντες στην δεξίωση. [να επισημανθεί ότι ήταν απόντες οι Εγκάθετοι Μπαράν, Ζεϋμπέκ και Φερχάτ]

Οι προσκληθέντες και προκληθείσες εκ Θράκης εκτός της κοινής ιδεολογικής και εθνικι(στι)κής στάσης τους,  τυγχάνουν πρόσωπα-συνομιλητές διπλωματών και σχετίζονται με την “πολυμερή διπλωματία των ΗΠΑ στην Θράκη” ενώ στην περίπτωση της Σιμπέλ Μουσταφάογλου προκρίνεται και η ιδιότητα που της έχει παραχωρήσει ο Δήμαρχος Κομοτηνής στο Κέντρο Πρόληψης ΟΡΦΕΑΣ.

Στην περίπτωση ωστόσο της κ. Περβίν Χαϊρουλλάχ , πρέπει να επισημανθεί ότι αυτή παραμένει η master mind του ΚΙΕΦ καθώς βάσει καταστατικού του ακροδεξιού, ισλαμοφασιστικού, εθνικιστικού κόμματος της Θράκης,η ΠΕΚΕΜ/BAKES αποτελεί τον “κληρονόμο” και “διάδοχο” του μορφώματος αυτού.

Η κ. Περβίν Χαϊρουλλάχ, λειτουργώντας ως πηγή πληροφοριών και απόψεων πολλαπλής ροής, έχει εξασφαλίσει την παρασκηνιακή επιβίωσή της και τα προνόμια που απορρέουν από τις σκοτεινές ιδιότητες που κατέχει, λειτουργώντας ως σκιώδης τιμητής των πάντων, περιμένοντας ίσως την δική της σειρά για ν’αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην “επόμενη φάση” του “αποσχιστικού εθνικισμού” .

Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ σίγουρα γνωρίζουν αυτή την διάσταση κι ως εκ τούτου διατηρούν τις απαραίτητες επαφές τηρώντας τις δέουσες αποστάσεις. Το ζήτημα είναι τα μηνύματα που εκπέμπει η στάση της Ελληνικής Πολιτείας απέναντι στους εκπροσώπους της τουρκικής εθνικιστικής φράξιας εντός των τειχών οι οποίοι με την στάση τους επιδρούν αρνητικά στην κοινωνική συνοχή της περιοχής.

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.