Τις ελληνικές εκκλησίες σε Βραίλα και Γαλάτσι επισκέφθηκε ο ΥΦΥΠΕΞ Άκης Γεροντόπουλος

Τους ελληνικούς Ιερούς Ναούς στις πόλεις Βραίλα και Γαλάτσι, επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, κατά το διήμερο ταξίδι του στην Ρουμανία.

Στην Βραίλα, ο κ.Γεροντόπουλος ξεναγήθηκε στον ελληνικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, παρουσία μάλιστα και του δημάρχου της πόλης κ.Αουρέλ Σιμιονέσκου, αλλά και πολλών ομογενών μας. Πρόκειται για ναό που έχτισαν στα τέλη του 19ου αιώνα οι συμπατριώτες μας οι οποίοι έμεναν στην ρουμανική πόλη και είχαν σημαντική οικονομική επιφάνεια, ο οποίος βρίσκεται δίπλα στα γραφεία της τοπικής Ελληνικής Κοινότητας.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Εξωτερικών βρέθηκε στο Γαλάτσι και επισκέφθηκε τον επίσης ελληνικό Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, παρουσία του αντιδημάρχου της πόλης και πολλών Ελλήνων. Μάλιστα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ελληνικές επιγραφές που υπάρχουν μέσα στο ναό, αλλά και εκείνη που βρίσκεται έξω από αυτόν και αναφέρεται στην μνήμη των 15 ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, οι οποίοι σκοτώθηκαν στο Γαλάτσι σε συγκρούσεις με την τουρκική φρουρά της πόλης.

Τέλος, ο κ.Γεροντόπουλος επισκέφθηκε στο νεκροταφείο του Γαλατσίου και απότισε φόρο τιμής αφήνοντας λίγα λουλούδια στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, το οποίο είναι αφιερωμένο στην μνήμη των ηρώων Ελλήνων που έχασαν την ζωή τους στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ger1_560_420 ger2 ger3

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.