Το fake news της συνάντησης Ζόραν Ζάεφ με τον Τζέφρι Πάιατ στην Χαλκιδική

Την Κυριακή το πρωί, τοπική ιστοσελίδα της Χαλκιδικής ανέφερε πως ο Ζόραν Ζάεφ έφτασε στο εξοχικό του που βρίσκεται στο “πρώτο πόδι”, στην Κασσάνδρα. Επίσης σημείωσε πως την ίδια ημέρα έφτασε και στην Χαλκιδική, αλλά σε άλλο “πόδι” στην Σιθωνία,  ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Αμέσως η άφιξη των δύο ανδρών δημιούργησε θεωρίες για κρυφή συνάντηση η οποία όχι μόνο δεν έγινε, αλλά δεν θα μπορούσε και να γίνει. Οι διπλωματικές αποστολές των χωρών είναι αποκλειστικά υπεύθυνες για την χώρα στην οποία φιλοξενούνται. Ο Τζέφρι Πάιατ όχι μόνο δεν θα μπορούσε να κάνει συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ λόγω δικαιοδοσίας, αλλά ούτε και να επέμβει ακόμα για την εξυπηρέτηση Αμερικανού πολίτη στα Σκόπια.

Αν οι Αμερικανοί ήθελαν να πούνε κάτι στον Ζόραν Ζάεφ, δεν θα το έκαναν στην Χαλκιδική, όσο και αν δεν έχει σαν αυτή, αλλά θα έστελναν τον μήνυμα με την νέα πρέσβειρα στα Σκόπια, την Κέιτ Μαρί Μπερνς, η οποία μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν επιτετραμμένη  στην πρεσβεία της Αθήνας, και στενή συνεργάτης του Τζέφρι Πάιατ.

Να σημειώσουμε ότι το Σάββατο και την Κυριακή, στην Χαλκιδική βρέθηκαν αυτοί οι πολιτικοί από Ελλάδα, Βαλκάνια και Ρωσία, που αν κατά λάθος γινόταν γνωστή η παρουσία τους, ίσως οι θεωρίες ξεκινούσαν και την 3ο Βαλκανικό Πόλεμο

 

ViaDiplomacy Newsroom