Το κόμμα της αντιπολίτευσης της Ταϊβάν ξεκινά περιοδεία στην Κίνα καθώς συνεχίζονται οι στρατιωτικές ασκήσεις

Το κόμμα της αντιπολίτευσης της Ταϊβάν έστειλε την Τετάρτη επίσημη αντιπροσωπεία στην Κίνα ενώ συνεχίζονται οι στρατιωτικές ασκήσεις στα στενά της Ταϊβάν. 

«Το Kuomintang πάντα προστατεύει την RoC (Δημοκρατία της Κίνας, Ταϊβάν), την ασφάλεια και την ευημερία του λαού της Ταϊβάν και προώθησε την ειρηνική, σταθερή ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των στενών και την περιφερειακή σταθερότητα», ανέφερε το κόμμα σε ανακοίνωσή του

«Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που στέλνουμε μια διερευνητική αντιπροσωπεία στις 10 Αυγούστου για να επισκεφθεί τις κοινότητες της Ταϊβάν που σπουδάζουν και ζουν στη νότια ηπειρωτική Κίνα. Αυτό το απολιτικό ταξίδι έχει στόχο να μάθει τις απόψεις τους και να παράσχει βοήθεια», ανέφερε το κόμμα.

Το ταξίδι απέκτησε σημασία καθώς η Κίνα τόνισε την πολιτική της για μια Κίνα μετά την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, στο νησιωτικό έθνος για λιγότερο από 24 ώρες την περασμένη εβδομάδα.

Η Πελόζι επισκέφθηκε την Ταϊβάν παρά τις προειδοποιήσεις του Πεκίνου ότι το νησί είναι μια «αποσχισθείσα επαρχία» και ότι η επίσκεψή της θα παραβίαζε την «πολιτική μιας Κίνας» της χώρας.

ViaDiplomacy Newsroom