Το Πεκίνο αντιτίθεται αποφασιστικά στην αμερικανική μαύρη λίστα με κινεζικές οντότητες και θα προχωρήσει σε αντίμετρα

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αντίμετρα εναντίον αμερικανικών οντοτήτων που υπονομεύουν την κινεζική κυριαρχία, ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ουάνγκ Ουενμπίν έκανε την ανακοίνωση αυτή κατά την έναρξη της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, αφού οι ΗΠΑ κατέρριψαν ένα κινεζικό μπαλόνι και δήλωσαν ότι θα επιβάλουν κυρώσεις σε έξι εταιρείες που συνδέονται με το κινεζικό πρόγραμμα μπαλονιών παρακολούθησης.

«Οι ΗΠΑ καταχράσθηκαν ισχύ, αντέδρασαν υπερβολικά, κλιμάκωσαν την κατάσταση και το χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα για να επιβάλουν παρανόμως κυρώσεις σε κινεζικές εταιρείες και θεσμούς», δήλωσε ο Ουενμπίν.

«Η Κίνα αντιτίθεται αποφασιστικά σ’ αυτό και θα προχωρήσει βάσει του νόμου σε αντίμετρα εναντίον αμερικανικών οντοτήτων που υπονομεύουν την κυριαρχία και την ασφάλεια της Κίνας».

Ο Ουενμπίν υπογράμμισε πως η Κίνα θα διαφυλάξει αποφασιστικά την εθνική κυριαρχία της και τα θεμιτά δικαιώματα και συμφέροντά της.

(πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ)

ViaDiplomacy Newsroom