Το τουρκικό παρακράτος «διχοτομεί» την Ξάνθη; Το πρώτο «τεστ» του νέου Δημάρχου

Σύμφωνα με ανακοίνωση της παρακρατικής και παράνομης δομής της ψευδομουφτείας Ξάνθης [η οποία στηρίζεται από τους βουλευτές ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ Μπουρχάν Μπαράν και Χουσεϊν Ζεϊμπέκ-σημείωση «V»), γνωστοποιείται ότι βρίσκοντα σε φάση προετοιμασίας οι διεργασίες για την διεξαγωγή εκδήλωσης με τίτλο «Συμπόσιο Πόλης Ξάνθης» τον προσεχή Μάρτιο.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, το συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη μεταξύ 2-3 Μαρτίου 2024, το οποίο θα διοργανώσουν από κοινού η παράνομη και παρακρατική ψευδομουφτεία Ξάνθης, και ο Σύλλογος Θρησκευτικών Λειτουργών Τεμενών Ξάνθης (πρόκειται για το δίκτυο των ιμάμηδων που ελέγχονται από τον ψευδομουφτή και το παρακρατικό σύστημα του Προξενείου) στην άιθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του τουρκοδίαιτου συλλόγου ΣΕΜ/BTAYTD Ξάνθης.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει ανακοίνωση για τις λεπτομέρειες του συμποσίου που θα ξεκινήσει στις 09.00 το πρωί και θα διαρκέσει δύο ημέρες. Αναφέρθηκε ότι τα θέματα που θα συζητηθούν και οι εισηγήσεις που θα παρουσιαστούν στο συμπόσιο θα διευκρινιστούν τον Φεβρουάριο.

Σημειώθηκε ότι στο συμπόσιο «προσκλήθηκαν μέλη της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης.»

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες «ο σκοπός του συμποσίου είναι να αποκαλυφθεί η ιστορική, κοινωνική, φυσική, δημογραφική, οικονομική, πολιτιστική και θρησκευτική υφή της πόλης της Ξάνθης, αλλά και να συζητηθεί η διοικητική της δομή.»

Τα θέματα, τα οποία θα εκπονηθούν σε μορφή εργασιών από ειδικούς του χώρου, θα παρουσιάζονται στους συμμετέχοντες για δύο ημέρες. «Ίσως ένα τέτοιο συμπόσιο, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της Ξάνθης, να ρίξει φως σε ερευνητές που θα πραγματοποιήσουν έρευνα στον τομέα αυτό και να συμβάλει στην καταγραφή της ιστορίας και του πολιτισμού μας» αναφέρεται σχετικά.

Τα κύρια θέματα που προγραμματίζεται να εξεταστούν είναι:

Γεωγραφική και Ιστορική Δομή Ξάνθης
Δημογραφική και Θρησκευτική Δομή Ξάνθης
Διοικητική και Οικονομική Δομή Ξάνθης
Πολιτιστική και Αρχιτεκτονική Δομή Ξάνθης
Κοινοτική και Κοινωνική Δομή Ξάνθης

Το βασικό ερώτημα είναι πώς κι αν θα αντιδράσει ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ξάνθης αλλά και οι επίσημες ελληνικές αρχές…

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.