Το Valiant Energy στην Αλεξανδρούπολη για το LNG

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει καταπλεύσει τις τελευταίες μέρες το πλοίο εφοδιασμού εξεδρών εξόρυξης πετρελαίου Valiant Energy.

Ειδικότερα, πρόκειται για ένα πλοίο εφοδιασμού εξεδρών εξόρυξης πετρελαίου, το οποίο έχει ως αποστολή τη μεταφορά των απαραίτητων υλικών εξοπλισμού στις εξέδρες και στα γεωτρύπανα, ενώ δραστηριοποιείται σε επιχειρήσεις πυρόσβεσης, αντιρύπανσης, διάσωσης, ρυμούλκησης εξεδρών, πόντισης αγκυρών κ.ά.

Σημειώνεται πως το Valiant Energy έχει κατασκευαστεί στη Νορβηγία και έχει ναυπηγηθεί με τους κανόνες του νορβηγικού νηογνώμονα DNV, ο οποίος θεωρείται ο καλύτερος παγκοσμίως. Το πλοίο πριν από 6 περίπου χρόνια είχε καταπλεύσει στην Καβάλα για τις εξέδρες πετρελαίου, ενώ σήμερα βρίσκεται πλέον στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και στην ιδιοκτησία επιχειρηματία του Έβρου, με σκοπό να λειτουργήσει στο σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG τόσο κατά την περίοδο της κατασκευής , όσο και λειτουργίας του.

Το Valiant Energy, πληροί τις προδιαγραφές FF3 με νερό (τρία κανόνια πυρόσβεσης με παροχή 2.500 κυβικά μέτρα νερού την ώρα το καθένα) και FF2 με αφρό (δύο κανόνια, στα δεξιά και αριστερά του πλοίου), ενώ αναφορικά με την περισυλλογή ναυαγών, έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει έως 155 άτομα σε εσωτερικό χώρο με καθίσματα, 4 άτομα με κρεβάτια και 2 άτομα σε κρεβάτια νοσοκομείου.

Έχει μήκος 65,2 μέτρα, πλάτος 15,5 μέτρα και ωφέλιμο φορτίο 1.800 τόνων. Φέρει δύο μηχανές WartsilaNOHABDieselισχύος 2433 κιλοβάτ (kw) η κάθε μία και πρόσθετο μηχανικό εξοπλισμό κατάλληλο για τις εργασίες που εκτελεί. Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 14,5 κόμβων, ενώ έχει πλήρωμα 22 ατόμων.

Συγγραφέας: Κατερίνα Καλεντερίδου

Katerina Kalenteridou

Δημοσιογράφος

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.