Το Βελιγράδι αναμένεται να επισκεφθεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός αρχές Μαϊου

Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών, κ. Ιβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε  πως ο Έλληνας πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να επισκεφθεί τη Σερβία στις αρχές του προσεχούς μήνα Μαϊου.

«Πρώτα, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος μήνα Απριλίου αναμένουμε επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, και ύστερα απ’αυτό στις αρχές Μαϊου αναμένουμε και επίσκεψη του κυρίου Τσίπρα στο Βελιγράδι»,- ανέφερε με την ευκαιρία ο κ. Ντάτσιτς.

«Και κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης θα επιβεβαιωθούν οι άρρηκτοι και αδελφικοί δεσμοί ανάμεσα στον ελληνικό και τον σερβικό λαό»,- δήλωσε ο κ. Ντάτσιτς προς τους δημοσιογράφους στη Βουδαπέστη, όπου λαμβάνει μέρος στη διάσκεψη για την ομαλή τροφοδοσία των χωρών της Νοτιοανατολικής ΅Ευρώπης με ενεργειακά μέσα.

Άλλωστε, στο περιθώριο αυτής της διάσκεψης, ο κ. Ντάτσιτς συναντήθηκε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, κύριο Νίκο Κοτζιά, και οι συνομιλίες τους περιστράφηκαν γύρω από τη μελλοντική επίσκεψη του κυρίου Τσίπρα στο Βελιγράδι και γύρω από την παραπέρα εξέλιξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Σερβίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην παραπέρα εξέλιξη της πολιτικής και της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα σε δύο χώρες.

Τέλος, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Σερβίας προέβηκαν, στο περιθώριο της διάσκεψης για τα ενεργειακά θέματα στη Βουδαπέστη, και στην ανταλλαγή απόψεων για τον ευρωπαϊκό δρόμο της Σερβίας, για την ανάπτυξη των χωρών της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων, και, τέλος, οι δύο υπουργοί είχαν συνομιλίες και για ορισμένα διεθνή και περιφερειακά θέματα.

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.