Το Βελιγράδι θα φιλοξενήσει το Capital Summit 2015

Το Βελιγράδι θα φιλοξενήσει, στις 23 τρέχοντος μήνα Απριλίου τη Διάσκεψη Κορυφής των πρωτευουσών (στα αγγλικά (Capital Summit 2015), η οποία θα συσπειρώσει τους δημάρχους 12 πρωτευουσών των χωρών της Κεντρικής και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, επίσημους παράγοντες της ΕΕ, εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, του διπλωματικού σώματος και του τομέα της οικονομίας,- ανακοινώθηκε σήμερα από την έδρα του Δημαρχείου Βελιγραδίου.

«Η Διάσκεψη Κορυφής των πρωτευουσών 2015 αποτελεί ευκαιρία για την αποκατάσταση της εικόνας του Βελιγραδίου στα μάτια του ντόπιου και του ξένου κοινού, καθώς, επίσης, και για την παρουσίαση του προγράμματος με τίτλο «Βελιγράδι – πόλη στα ύδατα των ποταμών της’ και ορισμένων άλλων μεγάλων και σπουδαίων επενδυτικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων στην πρωτεύουσα της Σερβίας. Επίσης, αυτή η συνάντηση θα δώσει ευκαιρίες στην πόλη μας να παρουσιαστεί σαν το επενδυτικό κέντρο, σαν προορισμός για την καταβολή επενδύσεων και σαν πρωταγωνιστή της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης»,- ανέφερε με την ευκαιρία ο δήμαρχος Βελιγραδίου, κ. Σίνισα Μάλι.

Τονίστηκε πως στην ίδια Διάσκεψη Κορυφής αναμένεται παρουσία παραπάνω από 250 υψηλόβαθμων καλεσμένων, που θα έχουν συνομιλίες για την υλοποίηση μεγάλων προγραμμάτων υποδομής και για την προώθηση της ποιότητας ζωής στις πρωτεύουσες των χωρών της τριγύρω περιοχής.

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.