Τρεις ουσιαστικές ερωτήσεις στην Ευρωβουλή από τον ευρωβουλευτή ΑΝΕΛ Ν. Μαριά

Tρεις ερωτήσεις έχει καταθέσει στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ο επικεφαλής του πολιτικού κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες και Ευρωβουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νότης Μαριάς.

Η πρώτη αφορά την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που ζητά από την Ευρωβουλή για τους Έλληνες Κτηνοτρόφους που επλήγησαν από τον καταρροϊκό πυρετό.

Ο Νότης Μαριάς στην Ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημειώνει ότι η εξάπλωση του καταρροϊκού πυρετού στην Ελλάδα έχει προσβάλει ήδη 207.705 ζώα, εκ των οποίων 181.971 πρόβατα, 24.769 αίγες και 965 βοοειδή.

Η νοσηρότητα, μάλιστα, φτάνει ήδη στο 6% περίπου και η συνολική θνησιμότητα στο 1%, παρουσιάζοντας όμως τις τελευταίες ημέρες ραγδαία έξαρση. Ταυτόχρονα, όπως παρατηρεί ο Νότης Μαριάς, 22.000 πρόβατα έχουν ήδη θανατωθεί λόγω ευλογιάς.

Ο Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες τονίζει ότι η ζημιά που έχουν υποστεί οι Έλληνες κτηνοτρόφοι τόσο σε ζωικό κεφάλαιο όσο και σε απώλεια εσόδων είναι τεράστια.

Τα ποσά, δε, συνεχίζει ο Νότης Μαριάς, για εξυγίανση ζωικού κεφαλαίου και αποζημιώσεων των κτηνοτρόφων, που έχουν ανακοινωθεί από το ελληνικό Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων είναι ανεπαρκή.

Για τους λόγους αυτούς και λαμβάνοντας υπόψη τις διασυνοριακές διαστάσεις και συνέπειες του καταρροϊκού πυρετού, ο Νότης Μαριάς ζητά από την Επιτροπή να διαθέσει έκτακτη οικονομική ενίσχυση με στόχο την πλήρη και άμεση αποζημίωση των Ελλήνων κτηνοτρόφων για τη ζημιά που έχουν υποστεί από τον καταρροϊκό πυρετό.

Η δεύτερη αφορά την υπόθεση των Γερμανικών αποζημιώσεων.

Η ομιλία του Νότη Μαριά που γίνεται απόψε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που συνεδριάζει  στο Στρασβούργο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των παρεμβάσεων διάρκειας ενός λεπτού. Είναι η δεύτερη φορά στην πεντάμηνη θητεία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που ο Νότης Μαριάς αξιοποιεί τη διαδικασία αυτή για να θέσει στην καρδιά της Ευρώπης το σημαντικό εθνικό θέμα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Μάλιστα στις προηγούμενες δύο Συνόδους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρότι ο Νότης Μαριάς ζήτησε να μιλήσει στο πλαίσιο της εν λόγω διαδικασίας για τις γερμανικές αποζημιώσεις, με ευθύνη των υπηρεσιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν είχε συμπεριληφθεί στον κατάλογο των Ευρωβουλευτών για παρέμβαση ενός λεπτού.

Η τρίτη παρέμβαση αφορά την αποκατάσταση της σύνταξης του ΟΓΑ στους ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ και στους Βορειοηπειρώτες.

Πρόκειται για την κοινωνικής αδικία που υφίστανται οι 25.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ και χιλιάδες Βορειοηπειρώτες στους οποίους έχουν διακοπεί οι συντάξεις ΟΓΑ και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με την εφαρμογή του μνημονιακού Ν.4093/2012.

 

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.