Τσίπρας στη Σύνοδο: Αν κλείσουν τα σύνορα, δεν υπογράφω τίποτα

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει εμπλοκή και στο θέμα του λεγόμενου «Brexit», αλλά και στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Η Αθήνα απειλεί να μπλοκάρει την έκδοση των συμπερασμάτων αν οι χώρες του Βορρά κλείσουν τα σύνορά τους και επιμένει ότι δεν θα υπάρξει λύση χωρίς τη συνεργασία της Τουρκίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε από τις Βρυξέλλες ο απεσταλμένος του τηλεοπτικού σταθμού Mega στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είπε στην τοποθέτησή του πως «αν κλείσουν τα σύνορα, δεν υπογράφω τίποτα», ενώ τόνισε πως «δεν δέχομαι αλληλεγγύη μόνο για τη Μεγάλη Βρετανία και όχι για την Ελλάδα».

Ενδεικτικό του αδιεξόδου που έχει προκληθεί είναι ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες ακύρωσαν και τις συνεντεύξεις τους και την επιστροφή τους και παραμένουν στη βελγική πρωτεύουσα, όπου συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις.

Με τοποθέτηση που έκανε μέσω twitter, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι η Ευρώπη είναι «σε κρίσιμο σταυροδρόμι» και προσθέτει: «Αν συνεχίσει χωρίς αλληλεγγύη, χωρίς καταμερισμό βαρών και ευθυνών, κινδυνεύει να βρεθεί σε αδιέξοδο. Η ευρωπαϊκή πρόταση που μοιραζόμαστε με πολλούς εταίρους μας, είναι η επιμονή στην ενότητα, τον συντονισμό, την εφαρμογή των συμφωνιών».

ViaDiplomacy Newsroom