Τζέφρι Πάιατ: Όλοι μαζί, ενωμένοι, θα αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση

Τη διαβεβαίωση πως τόσο οι ΗΠΑ όσο και η πρεσβεία τους στην Αθήνα θα βρίσκονται στο πλευρό της Ελλάδας αλλά και όλων των Ελλήνων επιχειρηματιών και την επόμενη μέρα της πανδημίας του κορονοϊού τόσο στη χώρα μας όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο έδωσε σε μήνυμά του προς τα μέλη και την κοινότητα του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ με αφορμή τις ημέρες του Πάσχα.

Επιπλέον, έκανε εκτενή αναφορά στην πανδημία του κορονοϊού, για την αναχαίτιση του οποίου μάχονται οι περισσότερες χώρες του πλανήτη, ενώ ταυτόχρονα συνεχάρη τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του για τα άμεσα και αποτελεσματικά, όπως τόνισε, μέτρα που έχουν λάβει για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μέτρα τα οποία όπως όλα δείχνουν λειτούργησαν αποτελεσματικά για στον περιορισμό της διασποράς του ιού, και κατά συνέπεια τη θνησιμότητα στη χώρα μας.

Ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, μίλησε για τη συμβολή των ΗΠΑ στην αντιμετώπιση της κρίσης, δίνοντας έμφαση στις ισχυρές σχέσεις μεταξύ των δύο
χωρών και εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας πως ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση. Παράλληλα, επεσήμανε ότι προτεραιότητα της Πρεσβείας, μετά το τέλος αυτής της πανδημίας που βιώνει όλος ο πλανήτης, θα είναι να στηρίξει δυναμικά τις επενδύσεις και την οικονομική ανάπτυξη στη χώρα μας.

Ιδιαίτερη αναφορά από τον ίδιο, έγινε στα μέλη του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, λέγοντας πως είναι εντυπωσιασμένος από την άμεση ανταπόκριση τους στην προσφορά τεχνολογίας αιχμής, τα απαραίτητα τεχνικά και υλικά μέσα αλλά και ιατρικό
εξοπλισμό πανελλαδικά, στην προσπάθεια αναχαίτισης του κορονοϊού.

Ο κ. Πάιατ, συνεχάρη και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την κρίση ως εφαλτήριο για τη μετάβαση στην νέα ψηφιακή εποχή, κάτι που έγινε  μέσα από την άμεση και μεθοδική ενεργοποίηση διαδικασιών διευκόλυνσης των Ελλήνων πολιτών, όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Συγγραφέας: Κατερίνα Καλεντερίδου

Katerina Kalenteridou

Δημοσιογράφος

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.