Βάφτισε τα Σκόπια ως «Μακεδονία» η Αναπτυξιακή Δράμας – Άμεση παρέμβαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ

Μια κατά τα λοιπά υγιής Aναπτυξιακή «χρεώνεται» ένα καίριο λάθος, καθώς -χρηματοδοτούμενη από το πρόγραμμα Leader- η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Αναπτυξιακή Δράμας-Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ», στο πλαίσιο ανάδειξης των πλούσιων δράσεων που υλοποιεί μέσω Leader διένειμε οδηγό-βιβλίο, σε ξένη γλώσσα για τουριστικούς σκοπούς, στον οποίο στην τελευταία σελίδα παρουσιάζεται χάρτης των Βαλκανίων με τα Σκόπια ή ΠΓΔΜ (FYROM) ως «Μακεδονία».

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος, αναγνώρισε το λάθος και επέδειξε στην Αναπτυξιακή να το διορθώσει. Οι υπεύθυνοι συμφώνησαν σχετικά, κι έγγραφο εστάλη το αμέσως επόμενο πρωινό (:Τετάρτης) προς την αρμόδια εταιρία, ώστε να τυπωθεί ο σωστός χάρτης.

Ο περιφέρειαρχης έδρασε σωστά, όμως αυτή η κίνηση πρέπει να συνοδευτεί και με απόσυρση και ανατύπωση των βιβλίων σε όλες τις χώρες που αυτό έχει διανεμηθεί. Γιατί μέχρι στιγμής, από όσα εικάζουμε, αυτός ο οδηγός κυκλοφορεί κανονικά στα Βαλκάνια και δημιουργεί παρανοήσεις εις βάρος της Ελλάδας.

Περισσότερα στην εφημερίδα της Κομοτηνής Ο ΧΡΟΝΟΣ

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.