Βαρύς ο φόρος του αίματος που πληρώνει η Τουρκία λόγω της υπερφίαλης πολιτικής του Ερντογάν : 13 νεκροί Καταδρομείς στην Καισάρεια

Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα δέχθηκαν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μετά από την νέα τρομοκρατική επίθεση αυτοκτονίας που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στην πόλη της Καισάρειας στην κεντρική Ανατολία της Τουρκίας.

Πιο αναλυτικά αυτοκίνητο φορτωμένο με εκρηκτικά που οδηγούσε άτομο αγνώστων στοιχείων προσπέρασε  σταθμευμένο λεωφορείο με στρατιώτες που φορούσαν πολιτικά καθώς και πολίτες επιβάτες  και προκάλεσε την έκρηξη.

Το λεωφορείο ήταν σταθμευμένο σε στάση στην Πανεπιστημιούπολη της Καισάρειας και από την έκρηξη σκοτώθηκαν 13 στρατιώτες και τραυματίστηκαν 55 πολίτες και στρατιώτες εκ των οποίων οι 48 παρέμειναν στο νοσοκομείο.

Από αυτούς οι 12 είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας και έξι είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 08.45 τοπική ώρα το πρωί και είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται τρομοκρατική επίθεση στην συγκεκριμένη πόλη.

Οι στρατιώτες ανήκουν στην 1η Ταξιαρχία Καταδρομέων η οποία έχει έδρα την Καισάρεια και φορούσα πολιτικά αφού είχαν πάρει άδεια.

Μετα την διακοπή των διαπραγματεύσεων με τους Κούρδους το 2015 η Τουρκία βιώνει μια εκστρατεία τρόμο και ολέθρου σε δύο μέτωπα στο Τουρκικό Κουρδιστάν όπου ακόμη και κατά την διάρκεια του Χειμώνα μαίνονται οι μάχες του Τουρκικού Στρατιού με το PKK  και στα αστικά κέντρα όπου το παρακλάδι της κουρδικής οργάνωσης το ΤΑΚ πραγματοποιεί επιθέσεις σε επιλεγμένους στρατιωτικούς στόχους και κατά των δυνάμεων ασφαλείας.

Την ίδια στιγμή ο Τουρκικός Στρατός έχει αναπτύξει δυνάμεις στο Β. Ιράκ και στην βόρεια Συρία με 21 νεκρούς μέχρι σήμερα και με την ολική απώλεια τριών M60T και του ενός M60A3 αν και έχουν πληγεί από αντιαρματικούς πυραύλους και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς συνολικά 16 άρματα μάχης M60T Sabra, 3 M60A3 TTS, 3 Leopard 2A4, 5 τεθωρακισμένα οχήματα ACV-15, 2 αυτοκινούμενα πυροβόλα T-155, ένα Kirpi MRAP και ένα όχημα τύπου Cobra  I MRAP.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.