Βάση συντήρησης Πολεμικών Σκαφών τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά – Ελευσίνας; Συνάντηση Δραγασάκη-ΟNEX

Mε τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ONEX Group, Πάνο Ξενοκώστα, συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Ξενοκώστας ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για το ενδιαφέρον που έχει εκφραστεί από την πλευρά της ΟΝΕΧ Group για τα ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, μετά την εξαγορά του ναυπηγείου στο Νεώριο της Σύρου.

Διαβάστε επίσης: Τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά απαραίτητα για να κυριαρχήσουν οι ΗΠΑ σε Αιγαίο και Αν.Μεσόγειο

Να σημειώσουμε πως στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του αμερικανού υπουργού Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, του αμερικανού πρέσβη Τζέφρεϊ Πάιατ και του αρμόδιου υπουργού Οικονομίας Στέργιου Πιτσιόρλα, έγινε πρόταση από τον επικεφαλής της ΟΝΕΧ, Πάνο Ξενοκώστα για την εξαγορά των δύο μεγαλύτερων ναυπηγείων της Ελλάδας, της Ελευσίνας και του Σκαραμαγκά.

Συντήρηση πολεμικών σκαφών σε Σύρο και Σκαραμαγκά – Ελευσίνα

Η αγορά των συγκεκριμένων ναυπηγείων έχει διπλή σημασία για τους Αμερικανούς. Πρώτα αποκόπτει την πλήρη Κινεζική επιρροή στην περιοχή στην περίπτωση που προχωρούσαν στην απόκτηση τους και επίσης, τα ναυπηγεία με τις κατάλληλες επενδύσεις μπορούν να προχωρήσουν στην συντήρηση προηγμένων πολεμικών σκαφών ανάμεσα τους αυτά των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και φυσικά των Ελληνικών

ViaDiplomacy Newsroom