Βιβλιοπαρουσίαση: Η Θράκη στο μεταίχμιο

Σε λίγες μέρες θα παρουσιαστεί στην Ξάνθη και την Κομοτηνή ένα νέο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον βιβλίο με τίτλο «Η Θράκη στο μεταίχμιο».

Το βιβλίο αυτό, γραμμένο από τον Αναστάσιο Λαυρέντζο, για πρώτη φορά επιχειρεί μια τομή: να παρουσιάσει ολοκληρωμένα τί συμβαίνει στη Θράκη και να καταδείξει τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή τόσο εξαιτίας της χρόνιας παραμέλησής της από το ελληνικό κράτος, όσο και εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί η Τουρκία σε αυτή.

Στο πλαίσιο αυτό το βιβλίο παρουσιάζει ένα πλήθος στοιχείων που αφορούν τη γεωπολιτική και την οικονομική δυναμική της Θράκης, τις δημογραφικές εξελίξεις, την αξιοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας από την τουρκική πλευρά και τις αλλαγές που σταδιακά παγιώνονται τόσο στην ίδια τη Θράκη όσο και στον άμεσο περίγυρό της.

Μέσα από αυτά τα στοιχεία ο αναγνώστης καλείται να καταλάβει γιατί η Θράκη φτάνει πλέον σε ένα μεταίχμιο και γιατί μια σειρά από σημαντικές εξελίξεις είναι «επί θύραις».

Σε αυτή τη βάση το βιβλίο δεν διστάζει να προβλέψει ακόμη και ποιές θα είναι οι επόμενες κινήσεις της τουρκικής πλευράς. Δεν σταματά όμως εκεί. Προχωρά στην εισήγηση μιας νέας ελληνικής πολιτικής για τη Θράκη, η οποία έχει ως άξονες την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και την ομαλή ένταξη των μουσουλμανικών πληθυσμών της στον ευρύτερο κοινωνικό τους περίγυρο.

 

Ο Συγγραφέας:

Ο Αναστάσιος Λαυρέντζος κατέχει διπλώματα μεταπτυχιακής ειδίκευσης (MSc) στα Οικονομικά Μαθηματικά (Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών) και στη Θεωρητική Φυσική (Παν/μιο Κρήτης). Έχει πτυχίο Φυσικής (Παν/μιο Αθηνών). Έχει εργαστεί ως διευθυντικό στέλεχος στον τομέα Διαχείρισης Κινδύνων σε μεγάλους ελληνικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και στο πλαίσιο αυτό έχει επισκεφτεί πολλές βαλκανικές χώρες (Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία). Διδάσκει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών. Αρθρογραφεί τακτικά για την οικονομία και τα εθνικά θέματα σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα.

 

*Η παρουσίαση του βιβλίου «Η Θράκη στο μεταίχμιο» στην Ξάνθη θα γίνει σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Σπανίδη στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (Πολιτιστικός Πολυχώρος Καπναποθήκης «Π») στις 29 Οκτωβρίου, στις 7:30 μμ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Φ. Φράγκος, ο εκδότης του «Αντιφωνητή» Κ. Καραΐσκος και ο συγγραφέας Α. Λαυρέντζος.

 

*Η παρουσίαση του βιβλίου «Η Θράκη στο μεταίχμιο» στην Κομοτηνή θα γίνει σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Δημοκρίτειο» στις 31 Οκτωβρίου, στις 7:30 μμ, στο Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης (έναντι ηρώου).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Φ. Φράγκος, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης Ν.Δαπέργολας και ο συγγραφέας Α. Λαυρέντζος.

lavrentzos

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.