Βλαδίμηρος Πούτιν: Έχουμε κοινό παρελθόν και καλό μέλλον

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασε στο Βελιγράδι, όπου θα παραστεί στις εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια της απελευθέρωσης της πόλης από τους ναζιστές.Στο αεροδρόμιο “Νίκολα Τέσλα” της σερβικής πρωτεύουσας, τον Βλαντίμιρ Πούτιν υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς.

VLADIMIR PUTIN I TOMISLAV NIKOLIC

Κατά την παραμονή του Ρώσου Προέδρου στο Βελιγράδι θα υπογραφούν εννέα διμερείς συμφωνίες συνεργασίας.Όπως ανακοινώθηκε από τη σερβική κυβέρνηση, οι συμφωνίες αυτές αφορούν την στρατιωτική – τεχνολογική συνεργασία, την ενέργεια και τους σιδηρόδρομους. Οι συμφωνίες για την ενέργεια αφορούν την ενεργειακή αποδοτικότητα, την εξοικονόμηση ενέργειας και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

GRADJANI

Τον Βλαντίμιρ Πούτιν συνοδεύουν ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Alexander Novak , ο πρόεδρος του ΔΣ της GazProm Alexey Miller , ο υπουργός εκτάκτων καταστάσεων Vladimir Puchkov και ο επικεφαλής του Γραφείου Μεταναστεύσεων Konstantin Romodanovsky.

ALEKSANDAR VUCIC, VLADIMIR PUTIN

Στην αρχή της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Σερβίας, κύριο Tomislav Nikolić, ο κ. Putin υπενθύμισε ότι πριν από 70 χρόνια μαίνονταν σφοδρές μάχες για την απελευθέρωση του Βελιγραδίου, εκτιμώντας ότι επρόκειτο για κοινό αγώνα, που επιδίωκε σωστό στόχο.

Όσον αφορά το Κοσσυφοπέδιο, την ανεξαρτησία του οποίου η Ρωσία δεν αναγνωρίζει, ο κ. Putin ανέφερε ότι η Μόσχα εκφράζει, σχετικά με το ζήτημα αυτό, συνεπή στάση αρχών, που δε βασίζεται μόνο στους φιλικούς δεσμούς ανάμεσα στη Ρωσία και τη Σερβία, αλλά και ότι αυτή η στάση έχει το έρισμά της στους κανόνες του διεθνούς δικαίου.

«Η στάση μας αυτή δεν πρόκειται να υποστεί οποιεσδήποτε αλλαγές. Υποστηρίζουμε τη Σερβία και έχουμε την πρόθεση να συνεχίσουμε να την υποστηρίζουμε και περαιτέρω»,- τόνισε ο κ. Putin.

O ίδιος εκτίμησε ότι οι οικονομικές και οι εμπορικές σχέσεις ανάμεσα σε δύο χώρες ακολουθούν ανοδική τροχιά, με την παρατήρηση ότι, όπως είπε, αυτές οι σχέσεις μπορούν να γίνουν ακόμα καλύτερες.

VLADIMIR PUTIN

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.