Βοήθεια στη Σερβία στέλνει ο Ερντογάν και προσκαλεί τον Βούτσις στη Τουρκία

Επιστολή με την οποία ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκφράζει τη συμπαράσταση του στον καλό του “φίλο” Αλεξάνταρ Βούτσις.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Σερβίας έλαβε επιστολή την Τρίτη από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει πως ο δεύτερος, ήταν βέβαιος πως  τα αποτελεσματικά μέτρα που ελήφθησαν από την αρχή για την καταπολέμηση της πανδημίας του COVID-19 θα βοηθούσαν στην αντιμετώπιση της κρίσης ελαχιστοποιώντας τις απώλειες. «Είμαι πεπεισμένος ότι τα αποτελεσματικά μέτρα που έχετε πάρει από την πρώτη μέρα για την καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19 θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης με τις λιγότερες πιθανές απώλειες. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στις προσπάθειές σας και ελπίζω ότι ο ιατρικός εξοπλισμός που θα σας στείλουμε αυτήν την εβδομάδα, εκτός από τα κιτ δοκιμών που σας δώσαμε νωρίτερα, αντιπροσωπεύει την υποστήριξή μας προς τους Σέρβους φίλους μας στον αγώνα τους κατά της πανδημίας» , αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος.

Επιπλέον, ο Ερντογάν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του  για την απώλεια Σέρβων πολιτών, συμπεριλαμβανομένου του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, εξ αιτίας του  COVID-19, και υπογράμμισε πως ελπίζει πως αυτή η δύσκολη κατάσταση θα αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατό. «Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να εκφράσω την επιθυμία μου να φιλοξενήσω την Εξοχότητά σας στην Τουρκία αμέσως μόλις περάσει η κρίση. Σας στέλνω τις θερμότερες ευχές μου για την υγεία και την ευτυχία σε σας προσωπικά, καθώς και για την ευτυχία και την ευημερία των φιλικών ανθρώπων σας» καταλήγει ο Τούρκος Πρόεδρος.

ViaDiplomacy Newsroom