Βόρεια Συρία: Η Τουρκία αποσύρει τα Leopard και αναπτύσσει Μ-60 για να αντιμετωπίσει τους αρματιστές του Άσαντ

Από την στιγμή που η Τουρκία εισέβαλε στην Συρία, το ενδεχόμενο να βρεθεί αντιμέτωπη με δυνάμεις του Συριακού Στρατού ήταν πιθανό.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Αμερικανός Πρόεδρος αποφάσισε να αποσύρει τα Αμερικανικά στρατεύματα αφήνοντας ένα κενό. Μετά από συνομιλίες ανάμεσα σε Ρώσους, Σύριους και Κούρδους, αποφασίστηκε αυτό το κενό να το καλύψει ο Συριακός Στρατός καλύπτοντας προς το παρόν τις μεγάλες πόλεις.

Αν η Τουρκία αποφασίσει να συνεχίσει την προέλαση θα έρθει σε σύγκρουση με τους Σύριους και τους έμπειρους αρματιστές του Άσαντ. Οι τελευταίοι μετά από έναν σχεδόν δεκαετή πόλεμο στις πόλεις και στην ύπαιθρο της Συρίας, έχουν αποκτήσει τεράστια εμπειρία και έχουν αναπτύξει τακτικές οι οποίες θα φέρουν σε δύσκολη θέση τα πληρώματα των Τουρκικών αρμάτων

Η απόφαση της Γερμανίας να επιβάλλει εμπάργκο στην Άγκυρα, υποχρεώνει τους Τούρκους να αποσύρουν τα Leopard στα μετόπισθεν και να αναπτύξουν περισσότερα M-60. Η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας έχει την δυνατότητα να παράγει ανταλλακτικά και να συντηρεί όλα τα M-60 και Μ-48 που διαθέτει ο Τουρκικός Στρατός.

Αν η σύγκρουση αυτή πραγματοποιηθεί, θα είναι η πρώτη φορά που θα έρθουν σε σύγκρουση δύο τύποι αρμάτων που είχαν αναπτύξει σε μεγάλους αριθμούς η Σοβιετική Ένωση και οι ΗΠΑ

ViaDiplomacy Newsroom