Βούτσιτς: Η Σερβία δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ

Η Σερβία δεν μπορεί να γίνει μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας λόγω της επιθετικότητας που οργάνωσαν οι δυνάμεις του στρατιωτικού μπλοκ στο έδαφος της χώρας. Αυτή τη δήλωση έκανε ο Σέρβος ηγέτης Αλεξάνταρ Βούτσιτς

Η υστερία επικρατεί πλέον σε όλο τον κόσμο, αλλά η Σερβία δεν θα απαγορεύσει ποτέ τον Τσαϊκόφσκι, σημείωσε ο πρόεδρος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Δύση έχει ήδη φτάσει στο σημείο να είναι έτοιμη να κηρύξει πόλεμο σε όλους τους εκπροσώπους της ρωσικής κουλτούρας πρόσωπα μη-βαθμοφόρους – τόσο ζωντανούς όσο και μακριά από αυτόν τον κόσμο, όπως ο Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι στην Ιταλία.

Όπως εξήγησε, ο σερβικός στρατός είναι σε θέση να προστατεύσει τη γη και τον ουρανό της χώρας από μόνος του και δεν χρειάζεται τις υπηρεσίες του ΝΑΤΟ, που κάποτε βομβάρδισε το έδαφος της Σερβίας.

Πόσο δημοφιλής είναι στους πολίτες η σκληρή θέση του Βελιγραδίου, που δεν σκοπεύει να επιβάλει κυρώσεις κατά της Μόσχας, θα δείξουν οι επερχόμενες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 3 Απριλίου. Από αυτό εξαρτάται και η εξωτερική πολιτική της χώρας, ιδίως από το αν η Σερβία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

ViaDiplomacy Newsroom