Ξάνθη – Σε ποιους θα μπορούσε να εκμισθώσει ο Στρατός ένα στρατόπεδο εκτός τον Δήμο η..ΜΚΟ!

Στις 24 Οκτωβρίου το viadiplomacy.gr σε άρθρο του “Εθνολογική αλλοίωση και η αποκοπή της Ελλάδας από Μακεδονία – θράκη” είχε δημοσιεύσει εικόνα που ανέφερε ότι στην Σταυρούπολη Ξάνθης και σε στρατόπεδο που έχει κλείσει λόγω των περικοπών, θα γίνει camp προσφύγων. Μάλιστα η απόφαση αυτή είχε οριστικοποιηθεί και στόχος ήταν να εφαρμοσθεί η πετυχημένη “συνταγή” ενός άλλου στρατοπέδου, λίγα χιλιόμετρα πιο μακρυά, στο Παρανέστι Δράμας.

Τότε, σε ένα απόγευμα, Σεπτέμβριος του 2012, δεκάδες λεωφορεία φτάνουν στο χωριό με τους κατοίκους αναρωτιούνται από που προέρχονται οι “τουρίστες”. Τελικά , και μετά από πολλά επεισόδια, το στρατόπεδο μετατρέπεται σε κλειστού τύπου μέχρι και σήμερα.

Για το στρατόπεδο της Σταυρούπολης τα πράγματα είναι διαφορετικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος Ξάνθης ζήτησε το στρατόπεδο για εκμετάλλευση και προφανή σκοπό να μην μετατραπεί σε camp προσφύγων αφού η συζήτηση αυτή υπάρχει από το 2015.

Το ΓΕΣ αρνήθηκε την παραχώρηση στον Δήμο Ξάνθης και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παραχωρήθηκε στο υπουργείο προστασίας του πολίτη, στην Αστυνομία, με σκοπό να γίνει camp ανοιχτού τύπου.

Μέχρι εδώ όλα έχουν μια λογική συνέχεια, αλλά μια φωτογραφία από το στρατόπεδο, πραγματικά δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Στην πύλη του, υπάρχει πινακίδα η οποία αναφέρει ότι ο χώρος είναι προς εκμίσθωση, και μάλιστα έχει και τηλέφωνα του Δ Σώματος Στρατού στην Ξάνθη και της 29ης Ταξιαρχίας στην Κομοτηνή.

Το viadiplomacy.gr ήρθε σε επαφή με τις μονάδες και τα τηλέφωνα αυτά, αλλά κανείς όπως φαίνεται δεν ήταν σχετικά ενημερωμένος.

Το ζητούμενο είναι στην περίπτωση, από πότε ο Στρατός βάζει ενοικιαστήρια στις πύλες των στρατοπέδων, και επίσης, ποιος θα μπορούσε να νοικιάσει έναν τέτοιο χώρο εκτός από τον Δήμο και τις ….ΜΚΟ!

 

ViaDiplomacy Newsroom