Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την κατασκευή των σωληνώσεων του αγωγού TAP

Την έναρξη της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου TAP σηματοδοτεί η ανακοίνωση για την προκήρυξη διαγωνισμού από την διαχειρίστρια εταιρεία με αντικείμενο την ανάθεση στους ενδιαφερόμενους σύμβασης μηχανικής, προμηθειών και κατασκευής των τμημάτων του αγωγού.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή των σωληνώσεων του αγωγού ο οποίος θα έχει μήκος 760 χλμ εκ των οποίων τα 545 χλμ θα βρίσκονται στην Ελλάδα..Ήδη απο τον περασμένο Μάιο πραγματοποιήθηκε διαδικασία προεπιλογής για τις εταιρείες κατασκευής χερσαίων αγωγών.

Τα συμβόλαια αναμένεται να ανατεθούν στο τρίτο τρίμηνο του 2015 τονώνοντας την εγχώρια οικονομία, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει προκήρυξη μηχανικής, προμηθειών και κατασκευής για τους σταθμούς συμπίεσης στην Ελλάδα και την Αλβανία, για την προμήθεια των μονάδων συμπιεστή για τους σταθμούς συμπίεσης, και για προμήθεια κυλινδρικών βαλβίδων μεγάλης διαμέτρου.

Η κοινοπραξία του TAP σχεδιάζει να εκδώσει αυτές τις προσκλήσεις κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2014.

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.