Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν: Δύναμη – η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει ο εχθρός

Η γλώσσα της δύναμης είναι η μόνη που καταλαβαίνει ο εχθρός, δήλωσε η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν.

«Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν σίγουρα θα ασκήσει το δικαίωμα βίας για την απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών. Τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι πολύ πιο καταστροφικά από αυτά που ελήφθησαν το 2015, το 2016 και το 2018. Ο εχθρός θα υποστεί εκτεταμένες απώλειες, οι οποίες με τη σειρά τους θα οδηγήσουν σε η απόλυτη ήττα του», δήλωσε η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου.

«Η μόνη γλώσσα για να μιλήσουμε με τον εχθρό είναι η γλώσσα της δύναμης, χρησιμοποιώντας την οποία θα ωθήσουμε τις δυνάμεις κατοχής της Αρμενίας να εγκαταλείψουν τα εδάφη μας», σημείωσε η υπηρεσία Τύπου.

Η σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών του Νότιου Καυκάσου ξεκίνησε το 1988 όταν η Αρμενία υπέβαλε εδαφικές αξιώσεις κατά του Αζερμπαϊτζάν. Ως αποτέλεσμα του πολέμου που ακολούθησε, οι ένοπλες δυνάμεις των Αρμενίων κατέλαβαν το 20 τοις εκατό του Αζερμπαϊτζάν, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Ναγκόρνο-Καραμπάχ και επτά γύρω περιοχές. Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός του 1994 ακολούθησε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις. Η Αρμενία δεν έχει ακόμη εφαρμόσει τέσσερα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με την απόσυρση των ενόπλων δυνάμεών του από το Ναγκόρνο Καραμπάχ και τις γύρω περιοχές.

Συγγραφέας: Κατερίνα Καλεντερίδου

Katerina Kalenteridou

Δημοσιογράφος

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.