Υπουργός Εξωτερικών Αρμενίας: Η αποστολή του CSTO θα φτάσει στις 15 Σεπτεμβρίου

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας Αραράτ Μιρζογιάν δήλωσε ότι μια αποστολή του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) θα φτάσει στην Αρμενία στις 15 Σεπτεμβρίου.

“Αναμένουμε ότι η αποστολή του CSTO θα φτάσει στην Αρμενία το αργότερο αύριο. Το αίτημά μας συζητήθηκε δεόντως στο CSTO”, δήλωσε ο κορυφαίος διπλωμάτης της χώρας μιλώντας κατά την ώρα της κυβέρνησης στο κοινοβούλιο την Τετάρτη.

Την Τρίτη, σε έκτακτη συνεδρίαση σε μορφή τηλεδιάσκεψης, το Συμβούλιο του CSTO αποφάσισε να στείλει την αποστολή του οργανισμού στην Αρμενία προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση γύρω από την κλιμάκωση στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν. Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, η αποστολή θα περιλαμβάνει τον Γενικό Γραμματέα του CSTO Stanislav Zas, τον Αρχηγό του Μικτού Επιτελείου του CSTO, στρατηγό Ανατόλι Σιντόροφ και τους εκπροσώπους των κρατών μελών του CSTO. Επιπλέον, η οργάνωση αποφάσισε να συγκροτήσει μια ομάδα εργασίας «αποτελούμενη από το προσωπικό της γραμματείας και τους στρατιωτικούς των συμμαχικών αρχηγείων προκειμένου να παρακολουθεί συνεχώς την κατάσταση στη ζώνη ευθύνης του CSTO».

(πηγή: tass)

ViaDiplomacy Newsroom