Αδυνατεί ο TAP να ελέγξει τις απόψεις των στελεχών του

«Μέσα στην επόμενη 10ετία μπορεί να χρειαστεί να πολεμήσουμε» ανέφερε σε συνέντευξη του ο Χρήστος Μανωλάς Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ και υπεύθυνος ασφαλείας του TAP. Απαντώντας σε ερώτηση του Viadiplomacy για την σχέση του Επίτιμου Αρχηγού με τον TAP η Κοινοπραξία ανέφερε:

«Ο κύριος Χρήστος Μανωλάς είναι Σύμβουλος Ασφαλείας του ΤΑΡ (Security Advisor) για την Ελλάδα. Οι προσωπικές απόψεις του κου. Μανωλά που παρουσιάστηκαν σε πρόσφατο άρθρο της εφημερίδας Real News διατυπώθηκαν με την ιδιότητα του ως Επιτίμου Αρχηγού ΓΕΣ και δεν αντανακλούν τις θέσεις του ΤΑΡ, καθώς ο ΤΑΡ ως εταιρεία δεν εκφράζει απόψεις σχετικά με εγχώρια ή διεθνή γεωπολιτικά και αμυντικά θέματα.»

Πριν λίγες ημέρες ένα άλλο στέλεχος του TAP με ανάρτηση του στο Facebook δηλώνει την δυσαρέσκεια του για την εκλογή του νέου Προέδρου των ΗΠΑ κάνοντας αναφορές για Μεσαίωνα, Σκοταδισμό και μισητές ηγέτες.

Αφέλεια η Στρατηγική;

Και τα δύο σχόλια των στελεχών του TAP στην Ελλάδα ήρθαν με διαφορά λίγων ημερών και το περιεχόμενο τους είναι τέτοιο που μόνο αντιδράσεις μπορούν να προκαλέσουν. Οι θέσεις που κατέχουν και τα δύο στελέχη στο Ελληνικό τμήμα της Κοινοπραξίας είναι σε τέτοιες θέσεις που κάθε σχόλιο είναι πολύ σημαντικό.

Ψάξαμε να δούμε το βάθος που θα είχαν στην στρατηγική και την τακτική τα σχόλια από τα δύο κορυφαία στελέχη της Κοινοπραξίας αλλά κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό αφού κανένα νόημα δεν βγαίνει. Το σχόλιο του στρατηγού είναι ενάντια στην επικοινωνιακή πολιτική της Κοινοπραξίας, ότι ο αγωγός TAP είναι στο Δίκτυο των αγωγών που αυξάνουν την ασφάλεια χωρών λόγω της υποστήριξης από την παράγοντα ΗΠΑ, και το αρνητικό σχόλιο για τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ αφού η χώρα αυτή στηρίζει τον TAP, μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για αφέλεια.

 

 

Νίκος Αρβανίτης