Αυξήθηκαν οι επιδρομές της συριακής Αεροπορίας στα νότια και δυτικά μέτωπα λόγω εμπλοκής των ΗΠΑ στον αγώνα κατα της ISIS

Η πραγματοποίηση αεροπορικών επιθέσεων κατα των στόχων του ISIS στη βόρεια και ανατολική Συρία από την Αεροπορία των ΗΠΑ και τις συμμαχικές δυνάμεις επέτρεψε στην Αεροπορία της Συρία να εντείνει τους βομβαρδισμούς της εναντίον στόχων στα δυτικά και νότια της χώρας

Αξιοποιώντας αυτή την σωτήρια για την κυβέρνηση Άσαντ επέμβαση των ΗΠΑ και των συμμάχων του η Αεροπορία της Συρία σταμάτησε να πλήττει στόχους της ισλαμιστικής οργάνωσης αφού αυτή η αποστολή έχει αναληφθεί από τις συμμαχικές αεροπορικές δυνάμεις απελευθερώνοντας σημαντικό αριθμό αεροσκαφών τα οποία χρησιμοποιούνται πιο εντατικά κατά των στόχων των αντιπάλων της κυβέρνησης Άσαντ.

Χαρακτηριστικά την περασμένη Δευτέρα η Αεροπορία της Συρίας έπληξε  40 φορές στόχους στις επαρχίες  Idlib και Hama, ενώ μέχρι και πριν από μερικές εβδομάδες ο ημερήσιος αριθμός αεροπορικών επιθέσεων στις επαρχίες αυτές ήταν 10-12. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στην περιοχή της πρωτεύουσας Δαμασκό όπου η Αεροπορία της Συρίας έχει αυξήσει τις επιθέσεις συμβάλλοντας στην ταχύτερη εξουδετέρωση και εκκαθάριση των θυλάκων αντίστασης της συριακής αντιπολίτευσης και των διαφόρων εξτρεμιστικών ισλαμιστικών οργανώσεων που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας.

Συγγραφέας: Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι, παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη από το 1991. Διαχειριστής του KomotiniPress.

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.