Ανησυχούν έντονα οι Πρεσβείες στην Αθήνα – Ο κίνδυνος ξεπερνά τους «μπαχαλάκηδες»

Το «V» εδώ και ένα χρόνο έχει κάνει αρκετές αναφορές για την προσπάθεια τρίτων χωρών να επηρεάσουν αρνητικά την Ελληνική κοινωνία και να δημιουργήσουν ένα κλίμα αμφισβήτησης της Κυβέρνησης, μια πάγια ηττοπάθεια σε οποιαδήποτε αντίδραση στα Ελληνοτουρκικά, και ένα κλίμα διασυρμού της χώρας.

Τον Αύγουστο του 2019 άρθρο που είχε τίτλο «Ο Ελληνικός Λαός δεν είναι έτοιμος για ότι έρχεται» σημείωνε «πρέπει οι Έλληνες να μάθουν να ζούνε με τον πιθανό κίνδυνο, ο οποίος δεν είναι απαραίτητα ένας πόλεμος με την Τουρκία. Τα όσα συμβαίνουν στο μεταναστευτικό και τα προβλήματα που διακινεί , κοινωνικά, θρησκευτικά, υγειονομικά, μπορούν να δημιουργήσουν μια τρομερά φοβισμένη κοινωνία.»

Από τότε συνέβησαν αρκετά και αποδείχθηκε ότι ο Ελληνικός λαός δεν ήταν έτοιμος, και κυρίως, να μπορεί να αξιολογήσει την προπαγάνδα που φυτεύουν τρίτες χώρες μέσα στην χώρα, και την οποία οι πολίτες διακινούν με απίστευτη αφέλεια. Στο που δημοσιεύτηκε στις 5 Φεβρουαρίου «Επιθέσεις και τρομοκράτηση της κοινωνίας από ομάδες που ελέγχουν τρίτες χώρες» αναφέρονται όλες οι χαρακτηριστικές περιπτώσεις όπου για ένα χρόνο τρίτες χώρες και οι υπηρεσίες τους, με όπλο το twitter και τους αφελείς, κυρίως της ακροδεξιάς, προσπαθούν διαρκώς να δημιουργήσουν αναταραχές και αμφισβητήσεις.

Είκοσι ημέρες αργότερα τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα πως αυτές οι ενέργειες τρίτων χωρών, έχουν περάσει σε επιχειρησιακό επίπεδο με αφορμή την υπόθεση Κουφοντίνα. «Οργανωμένο Σχέδιο διασυρμού της Ελλάδας και εσωτερικής αναταραχής» είχε τίτλο το άρθρο στις 25 Φεβρουαρίου όπου σημείωνε «και φτάσαμε σήμερα η χώρα να απειλείται με αναταραχή και να διαπομπεύεται διεθνώς με δύο θέματα, τον Κουφοντίνα και την υπόθεση Λιγνάδη. Και στις δύο περιπτώσεις ο τρόπος «έκχυσης» της αντίδρασης μέσω των Social Media παραπέμπει σε διαδικασίες που εφαρμόζουν χώρες σε υβριδικές επιχειρήσεις με τις οποίες έχουν στόχο τις κοινωνικές αναταραχές και την δημιουργία αμφιβολιών και αμφισβήτησης»

Όλο αυτό το σκηνικό που έχει στηθεί το παρακολουθούν και οι Πρεσβείες στην πρωτεύουσα. Πολλές από αυτές με μεγάλη ευκολία θα ανακοινώσουν ταξιδιωτική οδηγία θέλοντας να πλήξουν την χώρα επικοινωνιακά, ενώ άλλες θα το κάνουν δύσκολα αφού γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει αυτή την στιγμή στην Αθήνα, και από ποιους.

Στην περίπτωση του Έβρου είχαν ειδοποιήσει την Ελληνική κυβέρνηση από τον Νοέμβριο του 2019 κάτι που έδωσε χρόνο να γίνει η προετοιμασία κυρίως από το Δ Σώμα Στρατού και την Αστυνομία. Η διαφορά είναι ότι το ίδιο σκηνικό στήνεται μέσα στην χώρα και αυτή την φορά υπάρχουν χιλιάδες πρόθυμοι να βοηθήσουν στην αναταραχή.

ViaDiplomacy Newsroom