Οργανωμένο Σχέδιο διασυρμού της Ελλάδας και εσωτερικής αναταραχής

Εδώ και ένα χρόνο το «V» αναφέρεται διαρκώς μέσα από άρθρα στις επιθέσεις που δέχεται η χώρα με διπλό στόχο, από την μια ο διασυρμός της χώρας με τις επαναπροωθήσεις που ανακαλύπτουν κυρίως Γερμανικά ΜΜΕ, και από την άλλη μια διαρκής προσπάθεια κοινωνικής αναταραχής και αποπροσανατολισμού των πολιτών σε εθνικά θέματα όπως είναι τα Ελληνοτουρκικά και η Πανδημία. Να σημειώσω ότι όσο αφορά τις επαναπροωθήσεις, τα ξένα δημοσιεύματα πολλές φορές έχουν ως πηγή Ελληνικά ΜΜΕ τα οποία ασκούν αντιπολίτευση με το λαθρομεταναστευτικό με εξαίρεση την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Πριν λίγες ημέρες σε άρθρο μου με τον τίτλο Επιθέσεις και τρομοκράτηση της κοινωνίας από ομάδες που ελέγχουν τρίτες χώρες , έκανα ακόμη μια αναφορά, και με αφορμή τις επιθέσεις σε βουλευτές, στα όσα συνέβησαν το 2020. Στο άρθρο σημείωνα επίσης «σήμερα όμως αυτές οι επιθέσεις έχουν περάσει στο επόμενο στάδιο, στο επιχειρησιακό. Εδώ και λίγες ημέρες, με αφορμή την υπόθεση του τρομοκράτη Κουφοντίνα, ομάδες παρουσιάζουν μια εικόνα διάλυσης στην διαχείριση των μέτρων για τον Covid-19, ενώ άλλες ομάδες με σχέδιο πραγματοποιούν επιθέσεις σε εκλεγμένους βουλευτές, υπουργούς και υπηρεσίες. Μόνο την Πέμπτη το βράδυ έως και τα ξημερώματα της Παρασκευής υπήρχε ένα μπαράζ επιθέσεων κατά τραπεζών, ΕΛΤΑ, δημαρχείου , αυτοκινήτων και καταστημάτων σε συνοικίες της Αθήνας. Οι επιθέσεις αυτές έχουν προφανή στόχο να δημιουργήσουν αναταραχή, τρόμο και να διασύρουν την εικόνα της χώρας.»

Και φτάσαμε σήμερα η χώρα να απειλείται με αναταραχή και να διαπομπεύεται διεθνώς με δύο θέματα, τον Κουφοντίνα και την υπόθεση Λιγνάδη. Και στις δύο περιπτώσεις ο τρόπος «έκχυσης» της αντίδρασης μέσω των Social Media παραπέμπει σε διαδικασίες που εφαρμόζουν χώρες σε υβριδικές επιχειρήσεις με τις οποίες έχουν στόχο τις κοινωνικές αναταραχές και την δημιουργία αμφιβολιών και αμφισβήτησης

Στην υπόθεση του Κουφοντίνα η κυβέρνηση εκβιάζεται να συνθηκολογήσει μη εφαρμόζοντας τον νόμο από ομάδες οι οποίες προσπαθούν να αγανακτήσουν την κοινωνία. Δυστυχώς για την χώρα μαζί με τους άγνωστους που βανδαλίζουν, απειλούν και απαξιώνουν νόμους στο όνομα του Κουφοντίνα, και η αξιωματική αντιπολίτευση συμμετέχει ενεργά στην δημιουργία αρνητικού κλίματος .

Αλλά και στην υπόθεση Λιγνάδη, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν σε σημείο να κατηγορήσουν την Νέα Δημοκρατία ότι είναι κόμμα παιδεραστών. Ανάγκασαν τον Πρωθυπουργό της χώρας να φέρει το θέμα στην Βουλή ώστε ο πρώην Πρωθυπουργός, να πάρει σαφή θέση για το κλίμα που δημιουργείται στην χώρα.

Μαζί σε αυτό και όλο το φάσμα της ακροδεξιάς η οποία αν και το προηγούμενο διάστημα είχε ως αποκλειστικό αντικείμενο να διακινεί ηττοπαθείς τάσεις στα Ελληνοτουρκικά, αυτή την φορά άφησε ακόμα και το Cesme και επικεντρώθηκε στις ανατριχιαστικές επιθέσεις στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μοναδική αισιοδοξία σε όλο αυτό το νοσηρό κλίμα είναι η αποφασιστικότητα του Έλληνα πρωθυπουργού. Στο παραπάνω άρθρο που ανέφερα στην αρχή του κειμένου σημειωνόταν επίσης, «όλα τα παραπάνω αν και διακινήθηκαν με μανία από δημοσιολογούντες και αναλυτές, αλλά και μερίδα του ηλεκτρονικού τύπου, κατέρρευσαν. Και αυτό συνέβη γιατί έτσι γίνεται στις υβριδικές επιχειρήσεις που στόχο έχουν την κοινωνία. Αν μια παραπληροφόρηση δεν έχει αποτέλεσμα τα πρώτα 24ωρα, καταρρέει μέσα σε λίγες ημέρες η εβδομάδες. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρχει ισχυρή αντίσταση, όπως φάνηκε ότι είχε η Ελλάδα, αποτέλεσμα αποφασιστικότητας καθώς και στήριξης με πληροφορίες από συμμάχους.»

Φυσικά οι χώρες που οργανώνουν τους στρατούς τους μέσα στην Ελλάδα αλλά και εκμεταλλεύονται τους αφελείς που κάνουν κορώνα την Ελληνοσύνη, αυτό το διάστημα δημιουργούν και άλλα θέματα από τα οποία το καθένα παίζει τον ρόλο του. Από πόλη της Βόρειας Μακεδονίας ξεκίνησαν λογαριασμοί τρίτων χωρών στο twitter την «φήμη» ότι η Αναπτυξιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πρόκειται να αναβάλει τις επενδύσεις στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, αναγκάζοντας τον Μάθιου Πάλμερ, αναπληρωτή υφυπουργό Εξωτερικών και Ειδικό Εκπρόσωπο για τα Δυτικά Βαλκάνια, να δηλώσει ότι τα Αμερικανικά συμφέροντα στα Βαλκάνια παραμένουν σταθερά. Την ίδια στιγμή η νέα διοίκηση της Τράπεζας διαβεβαίωσε τον Έλληνα Υπουργό Ανάπτυξης ότι η Τράπεζα παραμένει προσηλωμένη στην περιοχή των Βαλκανίων και του Αιγαίου

Και όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή που δύο γεγονότα αναδεικνύουν την Ελλάδα σε Διαμεσογειακό ηγέτη και τα οποία χάνονται από την επικαιρότητα με τις υποθέσεις Κουφοντίνα-Λιγνάδη. Πρόκειται για το Forum Filia που πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν στην Αθήνα, αλλά και την επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Άμυνας και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το κλίμα που δημιουργήθηκε δεν επέτρεψε στους πολίτες να παρακολουθήσουν αυτή την ενημέρωση με την οποία θα διαπίστωναν ότι η Ελλάδα είναι πλέον ένας ισχυρότατος παίκτης από την Μαύρη Θάλασσα μέχρι τον Περσικό Κόλπο

Τώρα με αυτά τα δεδομένα, ο καθένας μπορεί να σκεφτεί πως θα αντιμετώπιζε ο Έλληνας πολίτης τις εξελίξεις με τα Ελληνοτουρκικά αν ενημερωνόταν για τα γεγονότα αυτά, και πως θα αντιμετωπίσει το ίδιο θέμα με το κλίμα που δημιουργείται από τις υποθέσεις Κουφοντίνα – Λιγνάδη.

Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του Λιγνάδη, ανέφερε ότι ο πελάτης του είναι θύμα ενός καλά οργανωμένου σχεδίου κάτι το οποίο όμως δεν ισχύει. Αυτό που ισχύει είναι ότι τρίτες χώρες έχουν οργανωμένα σχέδια για να εκμεταλλευτούν υποθέσεις όπως αυτές του Κουφοντίνα και Λιγνάδη

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.