Ο Ελληνικός Λαός δεν είναι έτοιμος για ότι έρχεται

“Αναρωτιέται κανείς και εύλογα, ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στο κόσμο και όλο και περισσότερα κράτη προετοιμάζουν τους πολίτες τους για πόλεμο η άλλα ακραία γεγονότα, στην Ελλάδα η πολιτική ηγεσία της χώρας κάνει ότι πρέπει για να διχαστεί ο λαός.

Την ημέρα της γενοκτονίας των Ποντίων, και μάλιστα στην επέτειο των 100 χρόνων, όλη η Ελλάδα έβλεπε κουκουλοφόρους να χτυπάνε τον Δήμαρχο της συμπρωτεύουσας, όλη η Ελλάδα έβλεπε μια ομάδα που δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτούς που χτυπούσαν τον Γιάννη Μπουτάρη, να μπαίνει ανενόχλητη στο Συμβούλιο Επικρατείας ενώ το προηγούμενο διάστημα απειλούσε τον Δήμαρχο Τήνου ότι θα έχει κακά ξεμπερδέματα επειδή έπραξε το αυτονόητο.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν χωρίς κανέναν ενδοιασμό ότι το όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν» τους ακούγεται πολύ καλό όταν όλη η κοινωνία, κόμματα ακόμα και η ίδια η κυβέρνηση το προσπερνούν.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι όλα αυτά τα γεγονότα είναι τυχαία, ότι είναι τυχαίο πως ενώ ακόμα και οι Βούλγαροι, Τούρκοι και Σέρβοι κάνουν ασκήσεις κυρίως για το ηθικό των λαών,στην Ελλάδα η κοινωνία διχάζεται ακόμα και για μια μπάλα με βούλες”

Το παραπάνω κείμενο είναι από άρθρο του viadiplomacy με τίτλο “Σουηδία και Ταϊβάν προετοιμάζουν τις κοινωνίες για πόλεμο, στην Ελλάδα για διάλυση;” .

Ενώ παλιότερο άρθρο με τίτλο “Η Σουηδία προετοιμάζει την κοινωνία για πόλεμο και δείχνει τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα” σημείωνε “Οι Σουηδοί όπως και πολλά άλλα κράτη κατανοούν πλήρως την σημασία της επικοινωνίας σε έναν σύγχρονο πόλεμο και για το λόγο αυτό λαμβάνει μέτρα όχι μόνο για να ενισχύσει την ικανότητα του στρατού αλλά και για να αυξήσει την «ανθεκτικότητα της κοινωνίας» σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η κυβέρνηση της Σουηδίας διόρισε μια Επιτροπή Άμυνας το 2017 για να εξετάσει πέρα ​​από τα τρέχοντα ζητήματα άμυνας, να αξιολογήσει και την  μελλοντική αμυντική πολιτική και τη στάση της χώρας. Μια πρόσφατη έκθεση της Επιτροπής επικεντρώνεται συγκεκριμένα στην ανάγκη να προετοιμαστεί ολόκληρη η κοινωνία για το χειρότερο σενάριο του πολέμου.”

Από τα παραπάνω κείμενα να μην βγει το συμπέρασμα ότι επίκειται κάποιος πόλεμος , όπως είναι στο μυαλό όλων, αλλά μια κρίση η οποία θα “χτυπήσει” στην καθημερινότητα των πολιτών. Τον περασμένο χρόνο, τμήμα της Δυτικής Θεσσαλονίκης έμεινε χωρίς νερό για 5-7 ημέρες, και αυτό δοκίμασε κυριολεκτικά τις αντοχές του κόσμου σε άμεση κρίση.

Ο Ελληνικός Λαός τις τελευταίες έξι δεκαετίες έχει ανεβάσει το βιοτικό του επίπεδο, όπως όλος ο δυτικός κόσμος, αλλά ειδικά τις τελευταίες, αυτό το βιοτικό επίπεδο έχει δημιουργήσει γενιές οι οποίες δεν είναι έτοιμες για “δύσκολα”.

Είναι ευθύνη της πολιτείας πλέον να δημιουργήσει αυτές τις γενιές που δεν θα βάζουν τα “κλάματα” και δεν θα σπέρνουν τον πανικό με έναν σεισμό 3,5 ρίχτερ. Είναι ευθύνη της πολιτείας να δημιουργήσει μια γενιά που δεν θα παίρνει τα πολεμικά λάβαρα με το παραμικρό μέσα από τα Social, αλλά θα αντιμετωπίζει τις απειλές με ψυχραιμία. Μια γενιά που όταν η πολιτεία θα τους ζητά να εκπαιδευτούν για κρίσεις, θα μπορούν να το δέχονται ως τέτοιο, εκπαίδευση, και να μην τρέχουν στα super market.

Πρέπει οι Έλληνες να μάθουν να ζούνε με τον πιθανό κίνδυνο, ο οποίος δεν είναι απαραίτητα ένας πόλεμος με την Τουρκία. Τα όσα συμβαίνουν στο μεταναστευτικό και τα προβλήματα που διακινεί , κοινωνικά, θρησκευτικά, υγειονομικά, μπορούν να δημιουργήσουν μια τρομερά φοβισμένη κοινωνία.

Τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώθηκε ότι οι θάνατοι στην Αφρική από τον ιό Έμπολα έχουν ξεπεράσει τους 2000, ενώ από την Ιλαρά τους 2500.

Το ίδιο διάστημα μαίνονται σε όλη την υφήλιο εμπορικοί πόλεμοι οι οποίοι σε μια τυχαία ανεξέλεγκτη κατάσταση μπορούν να είναι καταστροφικοί, και η κρίση που διανύει η χώρα τα τελευταία δέκα χρόνια να ωχριά

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.