Από που προέρχονται οι επιθέσεις στον Τζέφρι Πάιατ – Αναγκαστική και έμμεση επιβεβαίωση της παραμονής του

Στις αρχές Απριλίου, και ενώ όλα έδειχναν πως η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε εκλογές τον Οκτώβριο, έγινε η πρώτη “επίθεση” στον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα. Μάλιστα αυτή η επίθεση δεν προήλθε από κάποιο κόμμα της Αριστεράς για την δράση του στην χώρα, αλλά από την άλλη άκρη του Ατλαντικού και μάλιστα από την ομογένεια και ένα άρθρο του εκδότη «Εθνικός Κήρυκας» ο οποίος έκανε μια σκληρή επίθεση στον Τζέφρι Πάιατ. Τον χαρακτήρισε χειροκροτητή του Αλέξη Τσίπρα, ενώ τον κατηγόρησε ότι παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. Άμεση ήταν η απάντηση της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, τις επόμενες ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκδότης και ιδιοκτήτης του «Εθνικός Κήρυκας» κήρυκας, είναι σήμερα υφυπουργός εξωτερικών για θέματα ομογένειας

Στις 19 Απριλίου το “Viadiplomacy” κάνει γνωστό ότι ο Αμερικανός Πρέσβης θα παραμείνει στην Ελλάδα για έναν ακόμη χρόνο, και ουσιαστικά η είδηση αυτή επιβεβαιώνεται από τον ίδιο με retweet που κάνει στον προσωπικό του λογαριασμό.

Ακολουθούν ακόμη δύο άρθρα “Ο Τζεφρι Πάιατ μένει στην Ελλάδα την πιο κρίσιμη περίοδο και αναβάλει για έναν χρόνο την εξέλιξη της καριέρας του” και “Ένας χρόνος επιπλέον αρκεί στον Τζέφρι Πάιατ να υλοποιήσει την μεγάλη «επένδυση” όπου και πάλι ο ίδιος επιβεβαιώνει έμμεσα την παραμονή με τα retweet που κάνει.

Οπότε τίθεται το ερώτημα γιατί τις τελευταίες ημέρες προέκυψε και πάλι θέμα για παραμονή η όχι του Τζέφρι Πάιατ την στιγμή που η απόφαση αυτή έχει ληφθεί από τις αρχές του έτους. Το θέμα προέκυψε με δημοσίευμα εφημερίδας που ανέφερε ότι ο Αμερικανός Διπλωμάτης θα αποχωρήσει από την Ελλάδα, και η αλήθεια είναι ότι πολλοί στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και στο ίδιο το κόμμα, δεν θέλουν την παραμονή του Τζέφρι Πάιατ στην Ελλάδα.

Η παραμονή του, είναι η συνέχεια μιας πετυχημένης θητείας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι το ένα το αγκάθι, και σοβαρό γιατί η σημερινή αντιπολίτευση θα το χρησιμοποιήσει τους επόμενους μήνες αν κάτι πάει στραβά στις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Το δεύτερο, πολλοί από στο κόμμα της Πειραιώς θεωρούν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει στροφή προς τα Γερμανικά συμφέροντα και να κρατήσει μια ισορροπία . Μάλιστα ορισμένοι το προχώρησαν ακόμα περισσότερο και στο πρόσωπο του νέου Γερμανού Πρέσβη στην Αθήνα, Ερνστ Ράιχελ , έβλεπαν τον νέο “Τζέφρι Πάιατ” που θα τον αντικαθιστούσε στην Ελληνική κοινή γνώμη.

Βέβαια, οι επιθέσεις στον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα, προέρχονται και από την Ρωσία. Σε άρθρο γνώμης στην ιστοσελίδα «Tsargrad» γινόταν πλήρης αναφορά σε ότι έχει πετύχει ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, και πως έχει καταφέρει να γίνει συμπαθής στους Έλληνες, προωθώντας τα Αμερικανικά συμφέροντα. Το άρθρο γράφτηκε στις 30/6 με αφορμή της επέκτασης της θητείας του , κάτι που όπως φαίνεται ήξεραν ακόμη και οι Ρώσοι από καιρό

 

ViaDiplomacy Newsroom