«Δεν ντρέπονται» , δεν τους ενδιαφέρει η χώρα

«Δεν ντρέπεστε» , είπε στον Έλληνα Πρωθυπουργό ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας, κύριος Κουτσούμπας, όταν άκουσε τον πρώτο να λέει από το βήμα της Βουλής ότι η πορεία για την 17η Νοέμβρη δεν θα πραγματοποιηθεί όπως ακριβώς συνέβη και τις Εθνικές επετείους.

«Εσείς θα έπρεπε να ντρέπεστε», του απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός πολύ ορθά και αν θυμάμαι καλά, για πρώτη φορά μίλησε σε αυτόν τον τόνο, και σωστά Έλληνας πρωθυπουργός προς την «Ιερή Αγελάδα» του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τον Γ.Γ του ΚΚΕ. Και του απάντησε πολύ σωστά ο Πρωθυπουργός γιατί ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, για ακόμη μια φορά στην σύντομη ιστορία του κόμματος του, δεν αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο που διατρέχει η χώρα αν ο ιός ξεφύγει, και δεν εννοώ μόνο κοινωνικά και οικονομικά

Προσωπικά τον κύριο Κουτσούμπα τον θεωρώ ιδιαίτερα έξυπνο και οπότε αντιλαμβάνεται. Αλλά για τον ίδιο το κόμμα είναι πάνω από την πατρίδα, και όπως φάνηκε σήμερα (Πέμπτη) στην Βουλή τα κόμματα και τα κομματικά ακροατήρια είναι πάνω από την πατρίδα για όλους.

Στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού να υπάρχει μια συζήτηση ανάλογη της κατάστασης που διανύει η χώρα, είδαμε έναν πρώην πρωθυπουργό να συμπεριφέρεται σαν ένας βαριεστημένος παλαίμαχος της πολιτικής με μηδενική αντίληψη της σοβαρότητας, μια Φώφη Γεννηματά να μιλάει για «ταχύτητες» δύο εργαζομένων στα νοσοκομεία αναφερόμενη στους ιδιώτες γιατρούς που θα παίρνουν 2000 το μήνα, χωρίς να μπορεί να αντιληφθεί η ίδια ότι βγάζουν πολλά περισσότερα ως ιδιώτες, οπότε δεν θα έπρεπε να τους κάνει να πούνε «θα αφήσουμε τα Ιατρεία μας, θα μας βρίσουν κιόλας;», έναν Κυριάκο Βελόπουλο που νόμιζε ότι ήταν σε κάποιο τηλεπαράθυρο και εκεί που ανέφερε για τα SU-57 διακόπτει και λέει «πάρε μια αλοιφή» ,και ένα Γιάνη Βαρουφάκη που δεν ήξερε τι να πει, όταν είπε δεν ήξερε τι έλεγε, και όταν τελείωσε δεν κατάλαβε τι είπε. Για τον κύριο Κουτσούμπα, ανέφερα πιο πάνω.

Και αν η παραπάνω περιγραφή φαίνεται αστεία και όχι σοβαρή για την περιγραφή ενός κοινοβουλίου, αρκεί να δει κανεός τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών. Ζητάει η Ελληνική Κυβέρνηση από τους πολίτες να αναπτύξουν την ατομική ευθύνη και να λαμβάνουν μέτρα, και φτάνει στο σημείο ο Πρωθυπουργός, πριν ξεκινήσει την ομιλία του, να ζητάει υπεύθυνη στάση από τους πολιτικούς αρχηγούς, σαν να διαισθάνθηκε ότι σήμερα το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα κατρακυλούσε στην «Άβυσσο της Ανευθυνότητας.»

Και μην προτρέξει κάποιος να πει ότι το Μέσο κάνει «πλάτες» στην Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί θα εκτεθεί. Οι κανονικοί αναγνώστες του «V» ξέρουν ότι το Μέσο κάνει πλάτες στο Εθνικό. Ξέρουν ότι δεν απαξιώνει πολιτικούς, την χώρα, τα υπουργεία, δεν δίνει «εντολές» μέσω άρθρων τι πρέπει να κάνουν αυτοί που αποφασίζουν, και πάντα κρατάει μια υπεύθυνη στάση, ακόμα, και όταν πρέπει να προκαλέσει διαψεύσεις που το εκθέτουν.

Και αυτή η αναφορά σήμερα στο πολιτικό σύστημα της χώρας και στην άθλια εικόνα της Βουλής και των αρχηγών των κομμάτων, είναι παρένθεση.

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.