Ένα επεισόδιο στον Δήμο Ξάνθης που ζητά απαντήσεις

Ο νέος Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, έχει κατηγορηθεί ότι για την εκλογή του στηρίχθηκε στον ψευδομουφτή Ξάνθης και τον μηχανισμό του. Ο ίδιος μετά την εκλογή του φρόντισε όχι μόνο να συντηρήσει τις φήμες, αλλά και να τις επιβεβαιώσει (κοινή παρουσία τους σε εκδήλωση μειονοτικού συλλόγου με απουσία του Μουφτή Ξάνθης).

Ο Μανώλης Τσέπελης δεν διέψευσε ποτέ τις φήμες αυτές, και μάλιστα ούτε και πρόσφατο άρθρο του «Viadiplomacy» που ανέφερε για περίεργες «χορηγίες» στον Δήμο Ξάνθης που μπορεί να προέρχονται από μουσουλμάνους επιχειρηματίες του εξωτερικού που είναι φίλα προσκείμενοι στο Τουρκικό Προξενείο.

Πριν λίγες ημέρες όμως μέσα στο Δημαρχείο Ξάνθης σημειώθηκε ένα επεισόδιο το οποίο θα πρέπει αφενός να διευκρινιστεί αν πράγματι έχει συμβεί και υπό ποιες συνθήκες, αφετέρου αν έχει συμβεί τότε θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις, γιατί είναι ιδιαίτερα σοβαρό.

Ο Δήμος Ξάνθης με αφορμή την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων και τα 101 χρόνια από αυτήν (19-5-2020), ανάρτησε στην πρόσοψη του Δημαρχιακού Μεγάρου στην κεντρική πλατεία της πόλης, πανό, όπως έκαναν και άλλοι δήμοι σε όλη την χώρα. Στο πανό αυτό σύμφωνα με πληροφορίες μας, αντέδρασαν έντονα στελέχη της παράταξης του νυν Δημάρχου και μάλιστα , Αντιδήμαρχοι. Οι συγκεκριμένοι αντιδήμαρχοι απαίτησαν από τον Δήμαρχο να κατεβεί το πανό με αποτέλεσμα να υπάρξει έντονη λογομαχία μεταξύ συμβούλων της δημοτικής παράταξης του Δημάρχου, μέσα στο γραφείο του.

Το πανό όπως ήταν αναμενόμενο δεν κατέβηκε τελικά, όμως και μόνη η εκδήλωση της συγκεκριμένης διαφωνίας, δείχνει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε μεγάλο δήμο της Θράκης, και την επιρροή που αποκτά το Τουρκικό Προξενείο μέσω της συγκεκριμένης πολιτικής στήριξης του Δημάρχου από στελέχη εξαρτημένα και καθοδηγούμενα από αυτό.

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.