Ένας «Παρατηρητής» του Αντώνη Σαμάρα στο Υπουργείο Εξωτερικών

Ο βουλευτής Αχαΐας , Ανδρέας Κατσανιώτης αναλαμβάνει νέος υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό

 Η επιλογή του εντάσσεται στην προσπάθεια του πρωθυπουργού να απεγκλωβιστεί από την εσωκομματική αντιπολίτευση ώστε να διαχειριστεί χωρίς προβλήματα το δύσκολο τετράμηνο Οκτωβρίου – Ιανουαρίου. Επίσης το επόμενο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα «αντιμετωπίσει» τον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή την ψήφιση των μνημονίων συνεργασίας Αθήνας και Σκοπίων στο πλαίσιο της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών. Οι συνθήκες που θα διαμορφωθούν κατά την ψήφιση μπορεί να κρίνουν ακόμα και τις σχέσεις με Συμμαχους και ο Πρωθυπουργός θα επιδιώξει να έχει μαζί του τον Αντώνη Σαμαρά αφού είναι πέρα από βέβαιο ότι η «Λαϊκη Δεξιά» θα χρησιμοποιήσει άλλους πολιτικούς χώρους, ακροδεξιούς συγκεκριμένα, για να πιέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης, γεννήθηκε ε στις 28 Νοεμβρίου 1969 στο Λάπα Αχαΐας και μεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι επικοινωνιολόγος, Πτυχιούχος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής.

Συνέχισε τις σπουδές του στον τομέα της Επικοινωνίας μέσα από πληθώρα επαγγελματικών σεμιναρίων που αφορούσαν την πολιτική επικοινωνία, τις τεχνικές πωλήσεων, το on line marketing, τη διαχείριση κρίσεων και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Είναι παντρεμένος με την Εύη Σταυριανάκη.

Τον Ιανουάριο του 2015 έθεσε υποψηφιότητα για πρώτη φορά στις εθνικές εκλογές ως βουλευτής στο Νομό Αχαΐας, όπου εκλέχθηκε πρώτος, για να εκπροσωπήσει τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Επανεκλέχθηκε βουλευτής στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.