«Επίθεση» της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα στον Τζέφρι Πάιατ και τις ΗΠΑ

Με ανάρτηση της στα κοινωνικά δίκτυα, η Πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα κάνει έμμεση αναφορά και «επίθεση» στον Αμερικανό Πρέσβη στην ΑΘήνα, Τζέφρι Πάιατ, προφανώς για τα όσα έχει δηλώσει στις πρόσφατες συνεντεύξεις του για το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου.

Η Πρεσβεία ουσιαστικά αντιδρά και στην ξεκάθαρη ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην οποία καλούσε ξεκάθαρα την Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο, καθώς επίσης και την απόρριψη του συμφώνου Λιβύης – Τρίπολης. Να σημειωθεί ότι την ανακοίνωσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε προηγηθεί αυτή του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, για θέματα Ενέργειας Φράνσις Φάνον σε πρόσφατη διαδικτυακή συζήτηση

Η ανακοίνωση της Τουρκικής Πρεσβείας αναφέρει «γενικότητες περί διεθνούς δικαίου, ειδικά  όταν κάποιος ξεκινά να τις επαγγέλλεται για «ζητήματα που εμπλέκουν και άλλους». Εάν τρίτα μέρη θέλουν πράγματι να βοηθήσουν στην επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών, δεν πρέπει να κοιτάζουν μόνο ένα – δύο από τα ευνοϊκά άρθρα προς αυτούς σε ένα συγκεκριμένο κείμενο αλλά επίσης και την κατεύθυνση που έχει πάρει η διεθνή νομολογία, στην πρόσφατη νομική αρχιτεκτονική. Οπως λένε, δεν υπάρχει τίποτε πιο μισητό από μια κακή συμβουλή…»

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.