Ερντογάν: Η Τουρκία θα χτυπήσει τις δυνάμεις της Συριακής Κυβέρνησης οπουδήποτε, εάν τραυματιστούν τα στρατεύματα

Ο στρατός της Τουρκίας θα χτυπήσει δυνάμεις της Συριακής Κυβέρνησης αεροπορικώς ή εδάφους οπουδήποτε στη Συρία εάν τραυματιστεί κι άλλος Τούρκος στρατιώτης, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Τάιγιπ Ερντογάν την Τετάρτη.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προωθήσει τις δυνάμεις της Συριακής κυβέρνησης πέραν των τουρκικών παρατηρητηρίων στη βορειοδυτική περιοχή Ιντιλίμπ, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και προειδοποίησε τους συμμάχους των συριακών επαναστατών να μην δώσουν στις κυβερνητικές δυνάμεις δικαιολογία για επίθεση.

Η βία εξαπλώθηκε στο Ιντιλίμπ, μόλις στα νότια των συνόρων της Τουρκίας, τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις που υποστηρίχθηκαν από τη Ρωσία και το Ιράν απέκτησαν κέρδη στην εκστρατεία τους για να εξαλείψουν τον τελευταίο εξεγερτικό προμαχώνα μετά τον εννεαετή πόλεμο της χώρας.

Η Τουρκία, η οποία συμμαχεί με μερικές ανταρτικές ομάδες εναντίον του Συριακού Προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, προέτρεψε μια επίθεση την Τρίτη μετά από τη θανάτωση 13 Τούρκων στρατιωτικών από τη Συρία που κατέστρεψε στο Ιντιλίμπ, τις τελευταίες 10 ημέρες.

Συγγραφέας: Κατερίνα Καλεντερίδου

Katerina Kalenteridou

Δημοσιογράφος

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.