Γιατί η Κύπρος θα έπρεπε να στείλει μήνυμα για την «Ημέρα της Νίκης» του Αζερμπαϊτζάν

Το Αζερμπαϊτζάν γιορτάζει σήμερα (8/11) την «Ημέρα της Νίκης». Πρόκειται για την πρώτη επέτειο από την νίκη των Αζέρων κατά τον δεύτερο πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ ο οποίος διήρκησε για 44 ημέρες. Με την νίκη αυτή το Αζερμπαϊτζάν απελευθέρωσε τα διεθνώς αναγνωρισμένα εδάφη της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν και την αποκατάσταση της εδαφικής του ακεραιότητας.

Στη νίκη αυτή ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν είχε και συμμάχους, τους Ισραηλινούς, τους Σέρβους, τους Βρετανούς και τέλος, τους Τούρκους. Σήμερα όλα τα Έθνη, ακόμα και το Ιράν, στέλνει μηνύματα για την «Ημέρα της Νίκης» και πως αλλιώς θα μπορούσε να ήταν αφού το Αζερμπαϊτζάν έκανε αυτό που δεν τόλμησε ποτέ η Κύπρος, διεκδίκησε μέχρι τέλος την απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών.

Ο σημερινός ηγέτης του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ, αλλά και ο πατέρας του, Χεϊντάρ Αλίγιεφ, από την ημέρα που οι Αρμένιοι κατέκτησαν τα διεθνώς αναγνωρισμένα εδάφη της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, δεν έκατσαν ποτέ στο ίδιο τραπέζι με τους κατακτητές και δεν δέχτηκαν ποτέ τετελεσμένα.

Οι Τούρκοι που σήμερα στέλνουν συγχαρητήρια για την απελευθέρωση των διεθνώς αναγνωρισμένα εδάφη της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, θα έπρεπε να λάβουν την απάντηση από την Κ΄ύπρο.

«Χαιρετίζουμε την Τουρκία που αναγνωρίζει την απελευθέρωση των εδαφών του Αζερμπαϊτζάν η οποία βάζει τέλος σε μια παράνομη κατοχή 30 ετών. Ευελπιστούμε να συμβάλλει στην αποκατάσταση και στον τερματισμό της παράνομης κατοχής στον Κύπρο από τα στρατεύματα της»

Αλλά πως μπορεί να το κάνει αυτό η Κύπρος, ακόμα και η Ελλάδα, όταν επέτρεψαν να δημιουργηθεί μια «Αρμενική πολιτική μειονότητα» η οποία εκβιάζει κάθε εκλογές.

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.