Γιατί ο Κυριάκος Βελόπουλος αντιδρά στον έλεγχο των ΜΚΟ και την λύση του μεταναστευτικού

«Η ασφάλεια των συνόρων και η διάσωση όπου απαιτείται αφορούν τα Σώματα Ασφαλείας της χώρας μας, και όχι ΜΚΟ οι οποίες χρηματοδοτούνται για να αυξάνουν τις μεταναστευτικές ροές»

Αυτό ανέφερε ο  υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης ενώ τόνισε «δεν θα δεχθούμε, όπως την περίοδο 2015-19, να είμαστε η πύλη εισόδου στην Ευρώπη για παράνομες μεταναστευτικές ροές», μια φράση που ανέφερε και ο Έλληνας πρωθυπουργός στην Beld Forum που διεξείχθει τις προηγούμενες ημέρες στην Σλοβένια.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης είπε «η Κυβέρνηση προασπίζει την πατρίδα μας, είναι η ασπίδα της Ελλάδος» Ο υπουργός υποστήριξε πως η κατάσταση στο μεταναστευτικό είναι πλέον διαχειρίσιμη καθώς «oι μεταναστευτικές ροές, το τελευταίο δωδεκάμηνο έχουν μειωθεί κατά 86%. Στα νησιά κατά 96%»

Το νομοσχέδιο καταψήσισαν όλα τα κόμματα με τον Αντώνη Μυλωνάκη από την Ελληνική Λύση να σημείώνει, «όταν ο πρωθυπουργός δηλώνει, ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι να κόψει την παράνομη μετανάστευση πρέπει να πει και το πώς θα το κάνει».

Η Ελληνική Λύση που «έχτισε» την είσοδο της στην βουλή πάνω στο μεταναστευτικό και τις ΜΚΟ, με το νομοσχέδιο βλέπει ότι θα χάσει την ρητορική αυτή το επόμενο διάστημα και την δυνατότητα να φανατίζει τους ψηφοφόρους της.

Μια αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού το επόμενο διάστημα, θα την αφήσει να ασκεί αντιπολίτευση μόνο με την Άρνηση του εμβολισμού και της Πανδημίας, έναν χώρο στο οποίο έχουν εισβάλλει ήδη άλλα ακροδεξιά κόμματα και οργανώσεις

Συγγραφέας: Πέτρος Ούτσης

outsis petros

Εκδότης ViaDiplomacy.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.