Γιενς Στόλτενμεργκ: Το ΝΑΤΟ συνεχίζει να υποστηρίζει τον διεθνή αγώνα κατά της τρομοκρατίας και είναι έτοιμο να εντείνει τις προσπάθειές του

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιένς Στόλτενμπεργκ, μίλησε στους Υπουργούς Εξωτερικών του Παγκόσμιου Συνασπισμού για να Νικήσει το ISIS, σε μια συνάντηση υπό την προεδρία της Ιταλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών και πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Έχουμε σημειώσει τεράστια πρόοδο. Η Daesh έχει χάσει τον έλεγχο των εδαφών που κάποτε κατείχε. αλλά η απειλή της τρομοκρατίας παραμένει » , είπε ο Γενικός Γραμματέας και συνέχισε: « Γι ‘αυτό ακριβώς το ΝΑΤΟ συνεχίζει να υποστηρίζει τον διεθνή αγώνα κατά της τρομοκρατίας και είναι έτοιμο να εντείνει τις προσπάθειές του. Τον Φεβρουάριο, οι Υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ αποφάσισαν να ενισχύσουν την εκπαιδευτική αποστολή του ΝΑΤΟ στο Ιράκ. συμφώνησαν επίσης να εξετάσουν τι μπορεί να κάνει περισσότερο το ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. παραμένουμε δεσμευμένοι σε αυτές τις αποφάσεις».

«Ο COVID-19 και η κατάσταση ασφαλείας επηρέασαν τις δραστηριότητές μας. και η αποστολή τρένων και συμβουλών του ΝΑΤΟ έχει σταματήσει εν μέρει, αλλά τώρα ξαναχτίζουμε την ικανότητα και τις δραστηριότητές μας. προς τα εμπρός, ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος: οικοδόμηση αυτοσυντηρούμενων δυνάμεων ασφαλείας του Ιράκ, ικανών να αποτρέψουν την επιστροφή του Daesh, να σταθεροποιήσουν τη χώρα τους και να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία » , τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Τέλος, ο κ. Στόλτενμπεργκ, σημείωσε τη σημασία της προόδου σε στενό συντονισμό και διαβούλευση με τον Παγκόσμιο Συνασπισμό και την ιρακινή κυβέρνηση. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν περισσότεροι από 35 Υπουργοί Εξωτερικών.

Συγγραφέας: Κατερίνα Καλεντερίδου

Katerina Kalenteridou

Δημοσιογράφος

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.