Γιούρι Κιμ – Αυτοί που προσπάθησαν να αποδυναμώσουν την Αλβανία εμφανίζονται τώρα σωτήρες

Η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Αλβανία, Γιούρι Κιμ, με αφορμή την ειδική έκθεση EEAS, ανέφερε στο προσωπικό της λογαριασμό στο twitter “η ειδική έκθεση του EEAS δείχνει ότι εκείνοι που προσπάθησαν να αποδυναμώσουν την Αλβανία μόλις πριν από μερικά χρόνια είναι εδώ πάλι, χρησιμοποιώντας παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα για να κρύψουν την αλήθεια, αλλάζουν την ευθύνη και προσποιούνται ότι είναι “σωτήρες” στην ίδια την κρίση που προκάλεσαν. Η ιστορία έχει σημασία, τα γεγονότα έχουν σημασία.”

Η ειδική έκθεση του EESS αναφέρεται στην παραπληροφόρηση που επικρατεί στο διαδίκτυο καθώς επίσης και πως χώρες εκμεταλλεύονται την πανδημία. Για την Κίνα πιο συγκεκριμένα αναφέρει πως το Πεκίνο προσπαθεί σήμερα να φανεί ως μια χώρα η οποία όχι μόνο έχει καταπολεμήσει τον ιό, αλλά είναι και αυτή που παρουσιάζεται ως η χώρα που βοηθά τις Ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης σημειώνει ότι η Κίνα μέσα από την παραπληροφόρηση προσπαθεί να παρουσιάσει τις ΗΠΑ ως την χώρα που δημιούργησε τον ιό.

Η έκθεση είναι το ίδιο επικριτική για την Ρωσία η οποία όπως αναφέρει, χρησιμοποιεί την πανδημία για να σκορπίσει τον φόβο στις κοινωνίες των Ευρωπαϊκών χωρών.

Η παρέμβαση της Πρέσβειρας των ΗΠΑ στα Τίρανα, ουσιαστικά είναι πρώτη έντονη αντίδραση των ΗΠΑ επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Συγγραφέας: Κατερίνα Καλεντερίδου

Katerina Kalenteridou

Δημοσιογράφος

Αν σας άρεσε το άρθρο και θέλετε να στηρίξετε τον συγγραφέα μπορείτε να κάνετε μια δωρεά.